26 / 04 / 2024

Selçuk Geçer olağanüstü dolar kuru tahminini açıkladı! Yer yerinden oynayacak! Hemen buraya bakın!

Selçuk Geçer olağanüstü dolar kuru tahminini açıkladı! Yer yerinden oynayacak! Hemen buraya bakın!

Ekonomi politikalarını eleştiren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru için beklentisini duyurarak yatırımcıları uyardı!



USD/TL kuru yatay seyrini sürdürürken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı sonrası USD endeksi geriledi. Bir doların ne kadar olduğu her zaman merak konusu oldu.

Ekonomist Geçer, doların her konuşmada yükseldiğini açıklıyor. Geçer, başka bir paylaşımında, “ABD’de aniden gelişecek çok yüksek bir enflasyon görürsek ki ortalama %8.5-9 aralığı gibi, düşük bir ihtimal de olsa o zaman yeniden yukarıya doğru bir dolar endeksi görebiliriz” dedi.Selçuk Geçer’den dolar bombardımanı! Dolar için o kritik tarihi işaret etti!Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Selçuk Geçer, konu ile ilgili şunları söyledi: 

"ABD’de aniden gelişecek çok yüksek bir enflasyon görürsek ki ortalama %8.5-9 aralığı gibi, düşük bir ihtimal de olsa o zaman yeniden yukarıya doğru bir dolar endeksi görebilir. Dolar endeksi bugün 0.225 yükselişle güne başladı. Yeni haftada 106.135 seviyesinden de işlem görüyor. Dolar 35 TL olacak. Görünen o ki ABD enflasyonu frenlemiş gibi. Önümüzdeki aylarda ki ortalama 3-4 ay olabilir bu süreç dolar değer kaybederken Türkiye’de yükselmeye devam edecek."

Selçuk Geçer, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Doların yükselme şansının yok edildiğini belirtti. ABD’de enflasyon gerilime sinyali ise verilmişti. Önümüzdeki zamanda oluşabilecek olağanüstü durumları bir kenara alırsak dolar değer kaybedecek. Ancak Türkiye’de dolar düşmeyecek" ifadelerini kullandı.

Peki, dolar kurunda son durum ne? İşte 1 Aralık 2022 dolar kurunda son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön