19 / 04 / 2024

Selçuk Geçer’den dolar bombardımanı! Dolar için o kritik tarihi işaret etti!

Selçuk Geçer’den dolar bombardımanı! Dolar için o kritik tarihi işaret etti!

Dolar hakkında önemli değerlendirmeler yapan ekonomist Selçuk Geçer’den çok konuşulacak yeni dolar açıklaması geldi. İşte o detaylar!



Dolar ve altın piyasası ile ilgili yaptığı açıklamalar ile bilinen ve gündeme gelen ekonomist Selçuk Geçer yine çok konuşulacak bir açıklamayı aktardı. Dolar piyasasını değerlendiren ekonomist Geçer, yatırımcıları dolar konusunda uyardı.

ENFLASYON FRENLENMİŞ GİBİ!

Doların şimdiki seviyeleri geçemeyeceğini dile getiren Geçer, ABD'de enflasyonunun gerilemeye başlaması ile doların karşısında diğer para birimlerinin atağa kalkacağını bildiren ekonomist Selçuk Geçer, ''Dolar aşağı ibreyi gösteriyor. Euro ve sterlin yukarı seviyeyi gösteriyor. Nedeni de görünen o ki ABD'deki enflasyon frenlenmiş durumda. Önümüzdeki aylarda da oluşabilecek olağanüstü durumları da bir şerh olarak kenarı koyuyorum'' diye konuştu.

DOLAR YÜKSELECEK Mİ? DOLAR NASIL YÜKSELECEK?

Enflasyondan dolayı dolarda gerileme yaşanacağını tahmin eden ekonomist Geçer, doların yükselme ihtimali için gerekli olan hususları şu şekilde açıkladı; "ABD'de aniden çok yüksek bir enflasyon gelirse yani yüzde 8.5 ve 9 aralığında bir enflasyon gelirse -ki düşük bir ihtimal- o zaman yeniden yukarıya doğru bir dolar endeksi görebiliriz." Piyasada dalgalanmanın fazla olacağını belirten ekonomist Geçer, yılın son ayında doların 20 lirayı geçebileceğini de vurguladı.

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 30 KASIM ÇARŞAMBA DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL, yeni güne yatay seyirle başlamasından hemen sonra 18,64 seviyelerinde işlem görüyor. Haftanın üçüncü işlem gününe 18,64 seviyelerinden başladı. Piyasaların açık olduğu haftanın üçüncü gününde yani 30 Kasım Çarşamba Dolar/TL, yeni güne yatay başlamasından sonra saat 10.30 itibarı ile önceki kapanışın hemen üzerinde 18,6390'dan işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,3 artışla 19,2970'ten, sterlin/TL yüzde 0,1 yükselişle 22,2910'dan satılıyor. Geçtiğimiz gün ise yüzde 0,1 artış ile günü 106,8 seviyesinden tamamlayana dolar kuru, dün önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 106,6 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi ise yüzde 0,3 artışla 1,0350'den tamamladı.

Bakanlıktan sözleşmelilerin yüzde 100’ünü ilgilendiren düzenleme açıklaması! İşte kadro çalışmasına dair detaylar!

Ev almak artık hayal olmasın! Bakan’dan açıklama geldi! Konut kredisinde yeni bir döneme girildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön