26 / 04 / 2024

Selçuk'ta 2015 yatırım yılı oldu!

Selçuk'ta 2015 yatırım yılı oldu!

Göreve geldiği ilk yılda birçok projeye imza atan Selçuk Belediye Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeynel Bakıcı, seyir terasları, rekreasyon alanları ve kültür merkezi projeleriyle halkın memnuniyetini kazandı...




Yerel seçimlerde AK Parti ile CHP'nin büyük rekabet yaşadığı ilçelerden Selçuk'ta ipi göğüsleyen isim olan AK Partili Belediye Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeynel Bakıcı, ilçe halkının gönlünde taht kurmayı başardı. Bakıcı, daha ilk yılda birçok projeye imza attı. 14 Mayıs ve Zafer mahallelerinde, vatandaşların rahatça vakit geçirebileceği seyir terasları ve birçok yeni rekreasyon alanları projesini hayata geçiren Bakıcı, olimpik olimpik yüzme havuzu, spor salonu ve içerisinde cep sinemalarının yer aldığı gençlik ve kültür merkezi projeleriyle halkın memnuniyetini kazandı.



İLÇE SAKİNLERİ 365 GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

Feridun Nohutçu (İnşaat mühendisi): Bir değişim var. Belediyenin esnafla yaptığı alışverişlerden özellikle memnuniyet duyuyorum. Belediye başkanının halkla ilişkilerini takdirle karşılıyorum. Bu arada ödeme konuları tabii ki olanaklarla ilgili, özellikle esnaflara yapılması gereken ödemeler biraz daha hızlandırılırsa iyi olur.

Birol Özcan (Diş hekimi): Arzu edilen çalışmaların ilerleyen süreçte yapılacağını umuyorum. Başkan daha çok halkın içinde. Bu güzel bir durum. Ayrıca Selçuk'un en büyük sorunu olarak gördüğüm otopark sorunu çözümünün hızlandırılması lazım.

Şinasi Gökgöz (Mali müşavir): Halkımız ulaşılabilir bir başkan ile tanıştı. Kapılar ardına kadar açık. Halkın istedikleri yakından takip ediliyor. Resmi kurumlar ile çalışması bizi memnun ediyor. Erişilebilir olmak ve kurumlararası işbirliğinde başarılı buluyorum.

Necdet Çıldır (Emekli): Başkanımızdan memnunuz. Şu an zaten her şey proje aşamasında, bunu biliyoruz. TOKİ, doğalgaz, hastane, üniversite bunlar geldiği zaman Selçuk gerçek değerini bulacak. Şahsım adına bundan hiçbir şüphem yok. Allah başkanımızın işini rast getirsin.

Nevzat Güler: Belediyenin çalışmaları gördüğüm kadarıyla iyi. Çöpler toplanıyor, sokaklar temizleniyor. Ben engelli bir vatandaşım. İstediğimiz şikayetleri iletiyoruz. Olabildiğince ilgileniyorlar. Bir takım şikayetlerimiz tabii var. Ama her şeyin hemen bir anda olması söz konusu değil. Kaldırımların engellilere göre düzenlenmesi konusunda eksiklikler var. Motorların kaldırımlardan gitmemesi çocuklar için olduğu gibi, bizim için de sorun yaratıyor. Bunlar da zamanla çözülecek.

Esat Küçükzeybek: Bir yıl kısa bir zaman. Engelli bir vatandaş olarak çarşıda, sokakta karşılaştığımız sorunları belediyemize iletiyorum. Bunların cevabını alıyoruz. Tabii ki eksiklerimiz var. Bu eksiklikleri de belediyemize iletiyoruz. Bu eksikliklerin de giderileceğine inanıyorum.

Yavuz Keskinkılınç (Market işletmecisi): Selçuk Belediyesi'nden ekonomik yönden canlılık olmasını ve esnafın pazar günleri de dükkanlarını açmasını sağlamasını talep ediyorum. Belediyenin takdir ettiğim yönlerinden birisi de önceki yönetimler gibi personel çıkartmaması ve kimsenin ekmeği ile oynamaması.

Perihan Bahat (Garson): Geçen bir yıla bakacak olursak bana göre bu yönetim önceki yönetimden daha iyi. Herşeyden önce eğitimci bir başkanımız var. Her şey güzel olacak, buna inanıyorum. Başkanımızı ilk günkü heyecanımla destekliyorum.

Nilüfer Girgenli (Ev hanımı): Geçen bir yıllık süreden memnunum. Çünkü Selçuk'ta yaşanan gelişmeler gözle görülebiliyor. İstasyon yeni görünüme kavuşuyor, parklar bahçeler düzenleniyor, konteynerler değişti ve çöpler düzenli alınıyor. Ayrıca başkanımız kişilik bakımından mükemmel bir insan. Selçuk'a faydalı işler yapılacağından eminim.

Emrah Tepedüz (Balıkçı): Belediye ile ilgili bir sorunum yok. Ancak işim konusunda sıkıntılarım var. Zabıtalar esnafa aşırı şekilde karışıyorlar. Para kazanamıyoruz. Başkanımızın şahsına bir diyeceğim yok, kendisi çok iyi biri. Ama ara sıra dışarı çıkıp mesai saatlerinde işçileri kontrol etmesi lazım. Bazıları çok sorumsuz. Ayrıca şehir merkezinde ve çarşıda turist sayısı az. Bu duruma bir önlem alınmasını talep ediyoruz.

Gurbet Koca (Ev hanımı): Belediyeden ve icraatlarından memnunum. Çünkü Ramazan ayı etkinlikleri çok güzel geçti. Önceki yönetimlerde bırakın Ramazan'ı, hiçbir dini gün hatırlanmaz ve program yapılmazdı. Bu gözle görülür bir gerçek. Belediye desteği ile dini günler, kandiller, programlar yapılıyor. Ayrıca bir başka konu ise ayrımcılık yok. Önceden çok baskı vardı. Ama şimdi özgürce sokaklarda dolaşabiliyoruz. Talebim ise yürüyüş yolları ile alakalı bir çevre temizliğinin yapılması ve hayvanların başıboş bırakılmaması.

Neşe Gülümser (Ev hanımı): Belediyenin imkanlarının kısıtlı olduğunu biliyorum fakat bu sıkıntı varken belediyedeki işçi sayısının hat safhada olması da düşündürücü. Üstüne bir de işçilerin görevini layıkıyla yapmadığını görüyoruz. Tüm bu olumsuzluklara rağmen olumlu yönler de var. Belediye başkanımız eğitimci olduğu için okullara çok destek veriyor. Bu durum velileri mutlu ediyor. Bu desteklerden dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum.

Muharrem Koca (Serbest meslek): Selçuk Belediyesi'nin 1 yılından çok memnunum. En önemli hususlardan birisi ayrımcılığı kaldırdı. Selçuk demokratik bir şekilde yönetiliyor. Başkan bey halkın içine çıkıyor. Sorunları biliyor. Eminim bu sorunlar kısa zamanda çözüme kavuşacak. Bizler önceki yönetimler gibi sindirme politikası gözetmediği için yönetimden ve başkandan mutluyuz. Talebimiz ise turizmin biraz daha canlanması ve esnafın ayakları üzerinde duracak hale getirilmesi.

Furkan Keleş (İşletmeci): Ben bu geçen süreden kısmen memnunum. Çünkü sular düzeltilmedi, hala kireçli su içiyoruz. Ancak başkanımızın kişiliğine diyecek bir şeyimiz yok. Son derece mütavazı biri.

Gürcan Baday (Ev hanımı): Başkanımızın Selçuk'a, adını yaşatacak kalıcı eserler bırakacağına inanıyorum, hatta buna eminim. Her şeyden önce bir eğitimci kimliği var. Okullara yaptığı destekleri görebiliyoruz. Ayrıca mahallelerde yapılan çalışmalarda hizmet birimleri de olumlu yönde.



Yeni Asır


Geri Dön