25 / 04 / 2024

Sema Pekdaş: Alsancak Limanı planı yapılırken ulaşım düşünülmemiş!

Sema Pekdaş: Alsancak Limanı planı yapılırken ulaşım düşünülmemiş!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ege TV’de katıldığı yayında gündemi değerlendirirken Alsancak Limanı hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Pekdaş, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan yeni limanı planına itiraz etti.



Başkan Pekdaş, planın kente uygunluğu noktasında eksikliklerinin olduğunu söyleyip, özellikle Kemeraltı bölgesinin değerinin düşürülmemesi gerektiğine vurgu yaptı.


Pekdaş şunları ifade etti: Plan yapılırken ulaşımın düşünülmediği, yeterli tartışmanın yapılmadığını düşünüyorum. Hali hazırda mevcut yollar yetmezken, ulaşım planlanması yapılmadan bu çalışma hazırlanmış… Bu kent eski ve kadim bir kent. Kemeraltı'nda dünyanın en güzel alışveriş alanları var, tarihimiz var. Orada zanaatın sanat haline geldiği işler var. Bizim Kemeraltı'ndaki o ruhu ayakta tutmamız lazım! Kruvaziyerler ile gelenlerin limanda ve çevresinde kalmasını sağlayıp, kente girmesini engelleyecek bir çalışmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Oradaki AVM'lerin kentle olan iletişimi ve bütünlüğü koparacağını düşüncesindeyiz. Ayrıca, otel amaçlı yerleşimde başka sosyal donatı alanlarının da konulması gerekirdi. Ancak onda da eksiklikler var. Ulaşımın düşünülmemiş olması ve oraya yapılan tesislerin gelecek turistlerle kentin bağlantısını kesecek olması en önemli iki eleştiri noktamız.


Yenigün


Geri Dön