25 / 04 / 2024

Senegal Stadı açıldı!

Senegal Stadı açıldı!

Senegal'de Türk şirketinin hayata geçirdiği 50 bin kişilik Senegal Stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı.



Senegal'de Türk şirketinin hayata geçirdiği 50 bin kişilik Senegal Stadyumu resmen açıldı. Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Başkent Dakar'a yaklaşık olarak 30 kilometre mesafede bulunan Diamniadio bölgesinde yükselen Senegal Stadyumu'nun girişinde vatandaşları selamlayan Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ve eşi Mariama Faye Sall ile bir süre sohbet etti.

Senegal Stadyumu'nun açılış törenine, Liberya Devlet Başkanı George Weah, Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo ve Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow da katılım sağladı.

Senegal Stadı açıldı!

Törende önemli açıklamalar yapan FIFA Başkanı Gianni Infantino, Senegal Stadı'nı hayata geçiren firma yetkililerine Türkçe olarak teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer konuk devlet başkanları açılışı gerçekleştirmek için stat zeminine davet edildi. Senegal Stadyumu'nda sahaya çıkarken bazı futbolcularla sohbet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra orta sahada Sall ve diğer devlet başkanlarıyla pas yaptı.

Türk müteahhitler Senegal’de 1.2 milyar dolarlık projeyi tamamladı!


Geri Dön