24 / 04 / 2024

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...



Senegal'de koruma altındaki sahil bölgelerinde Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde Müslüman toplum, sahillerin korunması için ağaçlandırma kampanyalarıı başlattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başkent Dakar'ın Atlas Okyanusu kıyısında hayata geçirilen İlahiyat Camisi'nde cuma namazını kılan cemaat, namazdan sonra aralarında hurma, palmiye ve begonvil fidelerinin yer aldığı bitkileri caminin çevresindeki alanlara dikti.

Kampanyaya katılan Oumar Fall, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Dakar'ın güzelliğini halka açık sahillerinden aldığını dile getirdi.

"İnsanlar akşam işten çıktıktan sonra gelip sahillerde koşuyor, banklarda aileleriyle oturup vakit geçiriyor, ibadet ediyor. İmar yasağına rağmen yabancı şirketler gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalışıyor." diye konuşan Fall, Senegalliler olarak buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Fall, sahillere yakın bölgelerde ağaçlandırma faaliyetlerine devam edeceklerini Dakar'dan başka diğer kıyı şehirlerinde de bu faaliyete başladıklarını söyledi.
 


Geri Dön