24 / 04 / 2024

Yemen'in imar çalışmalarında Mısır'ın büyük rolü olacak!

Yemen'in imar çalışmalarında Mısır'ın büyük rolü olacak!

Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, "Yemen'in yeniden imarı ve devlet kurumlarının yeniden tesisi için krizi sona erdiren anlaşmaya varılmasının ardından imar çalışmaları konusunda Mısır'ın büyük rolü olacak." dedi.



Mısır'ı ziyaret eden Bin Dağr, başkent Kahire'de Başbakan Şerif İsmail ile görüşmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında, ülkesinde en kısa zamanda barış anlaşmasına varılmasını, Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının halkın iradesine uymasını temenni ettiğini bildirdi.


Bin Dağr, "Yemen'in yeniden imarı ve devlet kurumlarının yeniden tesisi için krizi sona erdiren anlaşmaya varılmasının ardından imar çalışmaları konusunda Mısır'ın büyük rolü olacak." dedi.


Ülkenin içinde bulunduğu bu zor süreçte Yemen halkına verdiği destekten dolayı Mısır yönetimine teşekkür eden Bin Dağr, iki ülke arasındaki görüşmeler sırasında siyasi, ekonomik ve stratejik işbirliği konularının ele alındığını kaydetti.


Mısır Başbakanı İsmail de ülkesinin uluslararası platformlarda Yemen'deki meşru hükümete tam destek verdiğini belirterek, "Yemen'de istikrar sağlandığında, Mısır'ın ve Mısırlı şirketlerin ülkenin yeniden imarında büyük rolü olacak." ifadelerini kullandı.


İsmail, Bin Dağr ile iki ülke arasında özellikle sağlık ve eğitim sektörleri başta olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliğinin görüşüldüğünü belirtti.


Yemen Başbakanı Bin Dağr, resmi temaslarda bulunmak üzere pazar günü Mısır'ın başkenti Kahire'ye gelmiş, dün Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmüştü.


AA


Geri Dön