28 / 03 / 2024

Şenol Altundaş: Bu yıl leasing sektöründe gayrimenkul öne çıkacak!

Şenol Altundaş: Bu yıl leasing sektöründe gayrimenkul öne çıkacak!

Aklease Genel Müdürü Şenol Altundaş, leasing sektörünün bu yıl 2015 yılında olduğu gibi gayrimenkul sektörünün işlemlerine ağırlık vereceğini söyledi, iş makineleri sektörü de öne çıkan sektörlerden biri olacak.



Leasing sektörünün 2016'da 2015 yılına benzer şekilde yoğun olarak gayrimenkul sektörünün işlemlerine ağırlık vereceğini belirten Aklease Genel Müdürü Şenol Altundaş, sat-geri kirala ürününün etkisi ile gayrimenkul işlemlerinin ilk sırada yer alacağını, makine-ekipman ve iş makinesi yatırımlarının da takip edeceğini söyledi. Altundaş, "Sektörümüz 2015 yılında % 50 hizmet sektörü yatırımları (inşaat, lojistik, sağlık ağırlıklı olarak), % 43 imalat sanayi (enerji,gıda,tekstil ağırlıklı olarak) yatırımlarını finanse etti. Önümüzdeki dönemde de aynı alanlar hem bizim hem sektör için öncelikli olacaktır" diye konuştu. 


Yüzde 15 büyüyecek 

Sektörün 2013 yılından itibaren yakalamış olduğu pozitif ivmenin süreceğini ve 2016'nın sektörün büyüme ve gelişmesi anlamında önemli bir yıl olacağını ifade eden Şenol Altundaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Penetrasyon oranının da (sektörün özel kesim yatırım harcamalarından aldığı pay) artmasını ve yüzdeyi geçmesini bekliyoruz. Yenilebilir enerji yatırımları, büyük alt yapı yatırımları,bunlara hizmet sağlayacak olan taşeron firmaların yapacağı makine alımları ve sat-geri kiralamanın pozitif etkisi ile sektör işlem hacminin bir önceki yıla göre yüzde 10-15 artışla 20 milyar TL'ye ulaşacağını tahmin ediyoruz. Bu yıl da benzer şekilde sat-geri kirala ürününün etkisi ile gayrimenkul işlemlerinin yine ilk sırada yer alacağını, makine-ekipman ve iş makinesi yatırımlarının da takip edeceğini öngörüyoruz. Sektörümüz 2015 yılında yüzde 50 hizmet sektörü yatırımları, yüzde 43 imalat sanayi yatırımlarını finanse etti. Önümüzdeki dönemde de aynı alanlar hem bizim hem sektör için öncelikli olacaktır." 


¦ Şirketinizin hedefi nedir? 

2016'nın geride bıraktığımız yıla göre yatırımlar ve sektörümüz açıcından çok verimli bir yıl olmasını bekliyoruz. Sektörün lider şirketlerinden biri olarak, sektörün büyümesi ve yeni leasing modelleri ile yeni müşterileri sektöre kazandırmak misyonumuz. 2016 yılı ve önümüzdeki dönem için öncelikli hedefimizi; doğru yatırım, doğru müşteri ve doğru kredi politikası ile ilerleyerek, sağlıklı büyümek ve sektöre yön verecek örnek projelerle tüm paydaşlarına değer yaratan şirket olmayı sürdürmek olarak özetleyebiliriz. 

Bunun yanı sıra bilanço ve net kira alacaklarımızdaki gelişimin artarak, devamlılığını hedefliyoruz. 


BSMV ödenmez 


Avantajları nedir? 

Leasingin şirketlere sağladığı yararları maliyet avantajı, operasyonel kolaylık, nakit akışı avantajıdır. Birçok makine ve ekipmanda indirimli KDV (%1) oranı uygulanır. Faiz ödemeleri üzerinden BSMV ödenmez. Teminatlar her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır. KDV faizlendirilmez ve taksitler halinde geri ödenir. Satın alma için gerekli tüm hukuki ve operasyonel süreçler leasing şirketi tarafından yürütülür. İthal işlemlerde akreditif, gümrük vb tüm süreçler leasing şirketince yönetilir. Yatırımların özkaynak ile peşin alınması yerine, taksitle ve uzun vade ile yapılması sağlanır. 


Vatan


Geri Dön