26 / 04 / 2024

Serdar Bilgili'den West Blocks projesi!

Serdar Bilgili'den West Blocks projesi!

Beşiktaş eski başkanlarından Serdar Bilgili, butik toplu konut işine girdi...



Bugüne kadar Akaretler Sıraevler, Radisson Blu gibi projelerde yer alan Bilgili'nin ilk kez adım attığı butik konut projesi Büyükçekmece'de yer alıyor. Akaretler Sıraevler projesini hayata geçiren Beşiktaş eski başkanlarından Serdar Bilgili, şimdi de butik toplu konut işine girdi. Bilgili, Büyükçekmece Gölü'nün kıyısında 215 konutluk butik bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Bilgili Holding şirketlerinden Bilgili Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları bünyesinde hayata geçirilen West Blocks adlı proje, 22 bin 551 metrekare arsada 59 bin 824 metrekare inşaat alanına sahip.

Açıklamalara göre West Blocks, İzgi Mimarlık tarafından tasarlandı. İzgi, 215 konut ve dükkandan oluşan butik siteyi, 3 blok olarak projelendirdi. Dairelerin büyüklükleri 82 metrekare ile 396 metrekare arasında değişiyor. İşadamı Bilgili'nin ilk butik toplu konut projesindeki daire seçenekleri ise 1+1den 5+1e kadar farklı ihtiyaçlara hitap edecek şekilde planlandı. West Blocks'ta stüdyo ve normal dairelerin yanı sıra loft ve penthouse gibi trend daire tipleri de yer alıyor.

Projede sosyal donatılara da özel bir itina gösteriliyor. Açık yüzme havuzu, kapalı spor alanları, çocuk oyun alanının yanı sıra projede tırmanma duvarı, basketbol sahasi, mini golf sahası alanında oldukça iddialı spor alanları oluşturulacak.

West Blocks için belirlenen fiyat ise 120 bin TL?ile 940 bin TL aralığında. Proje için geliştirilen ödeme planına göre minimum peşinat oranı yüzde 25 olarak belirlenirken, 120 ay vadede yüzde 0.96 faiz uygulama kararı alındı.  Öte yandan teslimde yüzde 25 ara ödemeli plana göre de 120 ay vadede aylık  taksitler 931 TL'den başlatıldı. West Blocks için Finansbank ile kredi anlaşması da yapıldı.

BİLGİLİ'NİN GAYRİMENKULDEKİ YEDİ PROJESİ
Serdar Bilgili, gayrimenkul ve turizm sektöründe şimdiye kadar yedi proje geliştirdi. West Blocks, Bilgili'nin sekizinci projesi.
1) RADISSON BLU:  Proje, Bilgili'nin iddialı çalışmalarından. 1993'te hayata geçirilen otelin mülkiyeti Bilgili Holding şirketlerinden  Hayat Turizm Ticaret'e ait.
2) AKARETLER SIRAEVLER: Akaretler Sıraevler, önce Net Holding tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 1987 yılında 49 yıllığına `Yap-İşlet-Devret' modeliyle kiralandı. Ancak Net Holding'in Akaretler Sıraevler için kurduğu Akarnet isimli şirketin hisseleri, 2002 yılında Garanti Bankası'na devredildi. Aralık 2005'te ise Akarnet'in hisseleri Bilgili Holding şirketlerinden Hayat Turizm tarafından satın alınırken, ismi de Akaretler Turizm  olarak değiştirildi.
Akaretler Sıraevler 55 bin metrekare kapalı ve 5 bin metrekare açık olmak üzere 60 bin metrekarelik toplam kullanım alanına sahip. Proje kapsamında İstanbul'un Beşiktaş semtinin merkezinde yer alan lüks rezidanslar, ofisler, mağazalar, otopark ve iddialı bir otel proje olan W Istanbul bulunuyor.
3) W İSTANBUL: W Hotels Worldwide'ın Avrupa'daki ilk oteli olan W Istanbul, 1 Nisan 2008'de hizmete girdi. 136 odası olan otel,  Akaretler Sıraevler'in odak noktasında yer alıyor. 
4) BODRUM REZİDANS:  Proje, holding şirketlerinden Bilgili Turizm ve Gayrimenkul tarafından geliştirildi. 25 bin 789 metrekarelik proje kapsamında 98 rezidans bulunuyor.
5) A'JIA HOTEL: Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Ahmet Rasim Paşa Yalısı, `Yap-İşlet-Devret' sözleşmesiyle 2004 yılında 30 yıllığına kiralandı. Bilgili, burada bir butik otel projesi olan A'jia Hotel'i hayata geçirdi. Otel, açılışından itibaren pek çok ödül aldı.
6) ONE&ORTAKÖY: Bilgili Holding'in en iddialı projelerinden biri olan One&Ortaköy, 2009 yılında yaşam buldu. Bölgenin en modern ve çok amaçlı konut projesi olarak niteledirilen One&Ortaköy'de 1 konut bloğunun yanı sıra alışveriş merkezleri ve ofis olarak da kullanılabilen bir blok daha yer alıyor. Konut sayısının 107 olduğu projedeki dairelerin büyüklükleri ise  90 ile 200 metrekare arasında değişiyor.
7) PALAZZO CORPI: Bilgili Holding'in gayrimenkul alanında West Block'tan önce üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü en son proje ise yine eski tarihi ve konumuyla ilgi uyandıran bir bina olan Palazzo Corpi.  Bilgili Grubu'nun bina üzerinde projelendirme çalışmaları devam ediyor.

Göcek'te doğa ve teknoloji bir araya geldi

Set İnşaat'ın Akdeniz'deki projesi, Göcek Vineyard, doğanın içinde teknolojiden mahrum kalmak istemeyenler için geliştirildi. Eskiden üzüm bağları bulunan ve üç tarafı doğal çam ormanıyla çevrilmiş 14 dönümlük arazi üzerinde kurulan projede şu anda 11 villa ve apartın satışı sürüyor.
Akıllı teknolojilerin kullanılmasına özen gösterilen projenin bulunduğu coğrafyanın dokusuna da uyum göstermesine dikkat edildi. Set İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şavkın, yapıların mimari  dokusunda bölgedeki taş bağ evlerinden esinlendiklerini belirterek, evleri büyüklükleri ve kullanım özelliklerine göre sekiz farklı tipte hazırladıklarını belirtti. Projedeki evlerin fiyatları ise 145 bin euro ile 260 bin euro arasında değişiyor. Projenin ilginç bir diğer özelliği de 3 yılda satış bedelinin yüzde 6'sı oranında kiralama garantisi verilmesi.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön