20 / 04 / 2024

Servet GYO, Almanya'da 60 milyon euroya satın aldığı ticari komplekse konut yapacak!

Servet GYO, Almanya'da 60 milyon euroya satın aldığı ticari komplekse konut yapacak!

Sinpaş'ın iştiraki Servet GYO, Avrupa Merkez Bankası ' nın yeni binasına komşu oldu. Şirket, İngiliz fondan 60 milyon euroya satın aldığı ticari komplekse konut yapacak...



Sinpaş'ın iştiraki Servet GYO, Avrupa Merkez Bankası'nın yeni binasına komşu oldu. Şirket, İngiliz fondan 60 milyon euroya satın aldığı ticari komplekse konut yapacak.



Sinpaş'ın ticari gayrimenkullere odaklanan iştiraki Servet GYO, Almanya'nın Frankfurt şehrinde 60 milyon euroya satın aldığı ticari komplekste dönüşüm gerçekleştirecek. OSWE adındaki kompleks Avrupa Merkez Bankası'nın yeni binasına yakın konumuyla dikkat çekiyor. Kompleksin bulunduğu bölgenin diğer sanayi alanlarını da kapsayan bir dönüşüme girmesi planlanıyor. 


BELEDİYEDEN TAM DESTEK 

Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, hem Almanya hem de Avrupa Merkez Bankaları'nın varlığı nedeniyle Avrupa'nın finans merkezlerinden olan Frankfurt'ta ciddi bir konut açığı bulunduğuna dikkat çekti. Çelik, bölgedeki sanayi alanlarının dönüşmeye başladığını ancak, buraların ağırlıklı olarak ofis kullanımına açıldığını belirtti. OSWE'nin yer aldığı bölgenin de 200 yıllık sanayi alanı olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu: "Sanayi tesisleri artık buradan çıkmaya başlamış. Belediye de bunu istiyor. Bizim tesisimizde yapılarımızın hali hazır durumu çok iyi ve uzun süreli kontratlarımızın bulunduğu kiracılarımız var. Ancak geleceğe dönük olarak, burayı nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük. Belediyeden de 'Siz bu işin uzmanısınız, dilediğiniz gibi yapabilirsiniz' yanıtı aldık." 


TAMAMINA 3 BİN KONUT YAPILIR 

Mahmut Çelik, Frankfurt'ta arazi üretmenin de sıkıntılı olduğuna dikkat çekti. Arazi üretilmeyince de ortaya konut açığının ortaya çıktığını söyleyen Çelik, şunları vurguladı: "Belediye başkanının seçimdeki ana sloganı 'Yeni konut alanları açacağım'dı. Bizim Frankfurt'ta bu açığı kapatmak gibi bir iddiamız yok. Ancak burada tüm yapıları iptal edip, tamamını konut yapsak 3 bin yeni konut inşa etmiş oluruz. Fakat bazı yapılar tescilli olduğu için dönüştüremiyoruz. Şu anda 60 dönüm boş bir alanımız var. Burayı konut olarak değerlendirebiliriz. Buradan lojistiği kademeli olarak kaldırıp, konut ve perakende alanları yapmak istiyoruz. Frankfurt'ta bu büyüklükte başka araziler olmadığı için burası çok dikkat çekiyor." 


ALESS A'YL A İŞBİRLİ Ğİ 

Mahmut Sefa Çelik, 300 bin metrekarelik komşu parselin sahibi olan Allessa kimya şirketiyle işbirliği yapacaklarını ifade etti. Çelik, "Şu anda Allessa ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hem bizim hem de komşu parselin master planını hazırlatacağız. Master plan için 6-7 ekiple çalışıyoruz. Orta ve uzun vade içerisinde konut, perakende, ofis ve konaklama alanlarının olduğu yeni bir tesis planlıyoruz" diye konuştu. 


4.5 MİLYON KİRA GETİRİSİ

Geçen yılın sonunda Servet GYO bünyesine giren OSWE, yüzde 35 doluluk oranına sahip ve yıllık 4.5 milyon euro kira getirisi var. Şu anda tesiste 30 kiracının bulunduğunu söyleyen Çelik, "Biz satın aldıktan sonra 6 kiracı daha geldi. 291 bin 159 metrekare kiralanabilir alanın 86 bininde kiracı var. OSWE'de birbirinden farklı ve sektörünün öncü şirketleri olan BLG Logistic, Universium Incasso, Möbelum ve Rene Sola gibi kiracılar bulunuyor" dedi.


NECKERMAN MÜZESİ YAPACAK

OSWE, Almanya'da Neckerman Area olarak biliniyor. Tekstil, oyuncak ve mobilya sektörlerinde dev bir pazarlama şirketi olan Neckerman, internet çağına ayak uyduramayınca zor duruma girdi. Almanya'da birkaç neslin Neckerman'ın oyuncaklarıyla büyüdüğünü ifade eden Çelik, "Biz burada müze de yapmak istiyoruz ancak bazı sıkıntılar var. Eğer yapamazsak, tasarımcıların eserlerini sergileyeceği geçici bir müze düşünüyoruz. Bunu da Neckerman'ın atlarını beslediği binada planlıyoruz" dedi.




Seda Tabak/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön