29 / 03 / 2024

Servet GYO Almanya'da 60 milyon Euro'ya tesis aldı!

Servet GYO Almanya'da 60 milyon Euro'ya tesis aldı!

Sinpaş Holding'in en genç iştiraki olan Servet GYO, Avrupa ekonomisinin kalbinin attığı Frankfurt'ta içinde lojistik merkezi, depolama, ofis, perakende alanları olan OSWE kompleksini 60 milyon euroya satın aldı.




Sinpaş Holding'in en genç iştiraki olan Servet GYO, Avrupa ekonomisinin kalbinin attığı Frankfurt'ta içinde lojistik merkezi, depolama, ofis, perakende alanları olan OSWE kompleksini 60 milyon euroya satın aldı. Bu alımla Avrupa Merkez Bankası'na komşu olan Servet GYO, her yıl 15 milyon euro kira getirişi elde etmeyi hedefliyor. 

Servet GYO'nun, ilk yurtdışı yatırımı olan kompleks, şehrin doğuyu batıya bağlayan lojistik özelliğinden esinlenilerek, OST-WEST kısaltılarak OSWE ismi verildi. Frankfurt'un kuzeyinde yer alan ve yaklaşık 291 bin 159 metrekare kiralanabilir alana sahip olan kompleksi uzun yıllar boyunca Almanya'nın en büyük denizcilik ve dağıtım şirketi olan Neckermann-Area'ya'ya ev sahipliği yapmıştı. Servet GYO, kompleksi Ocak 2014'de İngiliz bir fondan satm aldı. Servet GYO'nun Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, ticari bir kompleks olan OSWE'nin hali hazırda binanın yüzde 25'ine denk gelen 83 bin metrekarelik bölümünün kiralandığını söyledi. Yıl sonunda doluluk oranlarının yüzde 35'e çıkmasını ve kira gelirlerinin 4 milyon euroya çıkmasını beklediklerini dile getiren Çelik, kompleksin tamamının dolmasıyla da bu gelirin yıllık 15 milyon euroya çıkacağını söyledi. Depolama alanlarına metrekare kiralama fiyatlarının 8 ila 11 euro, ofislerde ise 10-14 euro arasında olduğunu aktaran Çelik, "Dış ticaret yapan Türk firmalarına da pretijli ofis sağlayacak olan OSWE'nin, 5-6 yıl içinde kendini amaorti etmesini bekliyoruz" diye konuştu. 

Depo alanı 207 bin 736 metrekare, ofis alanı 83 bin 423 metrekare, brüt yapı alanı 313 bin 180 metrekare olan yapının 1850 araç kapasiteli park alanı mevcut. 


Dünya


Geri Dön