24 / 04 / 2024

SEV Amerikan Koleji Çekmeköy ne zaman açılacak?

SEV Amerikan Koleji Çekmeköy ne zaman açılacak?

75 milyon liralık yatırım bedeliyle inşa edilen ve Çekmeköy'de yer alan SEV Amerikan Koleji 8 Eylül'de açılıyor. Lise eğitimi verecek kolej, Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın 4. lisesi olma özelliği taşıyor...



SEV Amerikan Koleji'nin 4. lisesi Çekmeköy'de açılacak. 2014-2015 eğitim öğretim dönemine hazırlanan lisenin kesin açılış tarihi belli oldu. 


8 Eylül'de açılışı yapılacak olan Çekmeköy SEV Amerikan Koleji toplam 600 öğrenci kapasiteli olacak. As Yapı tarafından yürütülen Çekmeköy SEV Amerikan Koleji'nde  Sağlık Eğitim Vakfı (SEV) mezunları bir elemeden sonra geçiş yapacak. 


18 bin 500 metrekarelik kullanım alanına sahip liseye; merkezi sistemle dışarıdan öğrenci alımları da olacak.  Hazırlık sınıfına 120 öğrenci alınacak. 48 öğrenci ise birinci sınıfa yerleştirilecek. Ancak bu sayılar ilk sene için geçerli...


Çekmeköy SEV Amerikan Koleji kapsamında nakil sınavı ile 9'uncu sınıfa ise belirli sayıda öğrenci alınacak. Dışarıdan öğrenci alımı da olacak.  Lisede; 28 bin kitaplıklı kütüphane, 3D laboratuarı, seramik stüdyosu, iki büyük müzik sınıfı, fotoğraf için karanlık oda, güzel sanatlar merkezi ve iki büyük bilgisayar laboratuvarı yer alıyor. 


75 milyon liralık yatırım bedeline sahip Çekmeköy SEV Amerikan Koleji'nde dışarıdan alımlar olsa da büyük bir kısım öğrenci Üsküdar SEV İlköğretim Okulu’ndan mezun olanlardan oluşacak. 


SEV Amerikan Koleji Çekmeköy adres: Nişantepe Mahallesi, Kerem Sokak, 76. Cadde, No:5-9 Çekmeköy. 


SEV Amerikan Koleji iletişim:

0216 625 27 00 

Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön