24 / 04 / 2024

Şevki Demirci Kocaeli Çayırova'daki projeleri anlattı!

Şevki Demirci Kocaeli Çayırova'daki projeleri anlattı!

30 Mart seçimlerinden önce vatandaşa 30 vaatte bulunan Şevki Demirci’nin projeleri genellikle alt ve üst yapı çalışmalarını içeriyor. Son günlerde yaşadığı sıkıntıları atlatabilirse Demirci verdiği sözleri tutabilir.



Körfez’den sonrasında gelen, kentin batısına düşen ilçeler genellikle Gebze’nin gölgesinde kalıyor. Darıca, Dilovası ve Çayırova hiçbir gelişim gösteremezken, münferit olmayan olaylar nedeniyle adeta birer rant merkezi olarak görülüyor. İlçe olma yolunda çok bir gelişim gösteremeyen bu ilçelerde belediye başkanlığı yapan isimler de görev süreleri sonunda tarihe karışıyor. Tarihe karışan isimlere bir örnek Ziyaettin Akbaş. Çaıyorva Belediye Başkanı olarak görev yapan Ziyaettin Akbaş görev süresi sona erdikten sonra adeta ortadan kayboldu. Akbaş’ın ardından göreve Şevki Demirci geldi.

 

GELİR-GİDERİ İNCELEDİ

İlk işi AKP’li eski belediye başkanı Ziyaettin Akbaş’ın gelir-giderlerini inceletmek olan Demirci, belediyeden çıkan paranın azaltılması için çabaladı. Belediye başkanlığı görevine geldikten birkaç ay sonra benzin istasyonu kurşunlanan Şevki Demirci’nin makamının yer aldığı belediye binası da kurşunların hedefi olmuştu. Şevki Demirci’nin çalışmaları kimilerini rahatsız etmişti. Şevki Demirci göreve geldikten sonra belediye adına bir sosyal tesis inşa edilmesi için düğmeye bastı. Çayırova Belediyesi Sosyal Tesisi’nin inşaat çalışmaları hızla halen ediyor. Toplamda 1500 metrekare alan içerisinde inşa edilen sosyal tesis bu yılın sonunda tamamlanmış olacak. Vaat ettiği projelerde çalışmalarını dikkatle inceleyen Demirci, düzenli olarak inşaat bölgelerini ziyaret ediyor.

 

2 MİLYONLUK YATIRIM

Çayırova Belediyesi tarafından yapılan sosyal tesiste kapalı ve açık toplam 600 metrekare kafe-restoran, 130 metrekare de toplantı ve seminer salonu bulunacak. Tesis 2 milyon TL’lik bir yatırım. 30 Mart öncesinde Şevki Demirci’nin vaatleri arasında yer almayan sosyal tesis, Çayırovalılara hizmet verecek. Şevki Demirci 30 Mart öncesinde vatandaşlara bir anlamda Çayırova’nın sorunlarını iyileştirme sözü verdi. Alt ve üst yapı çalışmalarını vaat eden Demirci’nin ilk vaadi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nin duble hale getirilmesiydi. Yenimahalle - Şifa Mahallesi bağlantısı, Şekerpınar katlı kavşağı gibi yol yapım projelerini de vaat eden Demirci’nin bu konudaki çalışmaları sürüyor. Çayırova’da inşa edilmesi planlanan terminal, ilçenin kent için önemini artıracak. Alt ve üst yapı çalışmalarına önem veren Çayırovva Belediye Başkanı Şevki Demirci, belediye ekiplerini tam mesaiyle bu işlere yönlendiriyor.

 

SIKINTI YAŞIYOR

Pek çok vaadi yapım aşamasında olan Şevki Demirci’nin 2 yıllık karnesine bakıldığında bir anlamda ‘enkaz’ devraldığını ve bu enkazı ayağa kaldırmak için çabaladığını söyleyebiliriz. Emek ve İnönü mahallelerinin kentsel dönüşüm sorunuyla uğraşırken şimdi bir de Dumankaya inşaat sahiplerinin cemaat operasyonunda gözaltına alınmasıyla karşı karşıya kalan Şevki Demirci, 2. yılını henüz doldurmuşken sıkıntılı günler yaşamaya başladı. Alt ve üst yapı çalışmaları halen devam eden Şevki Demirci önümüzdeki 3 yıllık süre içerisinde yaşadığı sıkıntıları geride bırakabilirse verdiği sözleri tutabilir.

 

Çayırova’da inşa edilen Cumhuriyet  TOKİ  parkına çocuklar büyük ilgi gösteriyor. Park modern mimarisiyle dikkat çekiyor. 

 

Şevki Demirci’nin vaatleri şunlardı;

1- Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nin duble hale getirilmesi

2- Yenimahalle - Şifa Mahallesi bağlantısı

3- Şekerpınar katlı kavşağı (organize sanayi bölgelerine bağlantı yolları)

4- D-100 kent içi durak ve cep yapımı

5- Yenimahalle yan yol bağlantılarının tamamlanması

6-  Marmaray  kent ulaşım entegrasyonu getirilmesi

7- Eksik alt yapıların tamamlanması

8- Sazlıdere ıslahı

9- Prestijli caddeler

10- Doğalgazsız ev kalmayacak

11- Sokak hayvanları rehabilite merkezi

12- Yüzme havuzu

13-Yürüyüş ve bisiklet yolları

14- Koşu alanları

15- Kent meydanı

16- Modern taksi durakları

17- Küçük sanayi sitesi

18- Çocuk trafik eğitim alanı

19- Modern kapalı semt pazarları

20- Akse Semt Meydanı

21- Alanı müsait okullara spor salonu

22- Potasız okul kalmasın projesi

23- Mahalle semt konakları

24- Mesire alanları

25- Yeni sosyal yaşam alanları

26- Çok amaçlı kültür merkezi

27- Kültürel etkinlikler

28- Engelli ve yaşlı yaşam merkezi

29- El emeği satış merkezi

30- Amatör kulüpler ve spor evi


Bizim Kocaeli


Geri Dön