19 / 04 / 2024

Koronavirüs sonrası emlak sektörü hareketlenecek!

Koronavirüs sonrası emlak sektörü hareketlenecek!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, şehir dışı seyahat kısıtlamasının kaldırılmasından sonra emlak piyasasının hareketleneceğini belirtti...



Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, gündeme özel açıklamalar yaptı. Hacıoğlu son günlerde emlak ofislerinin dezenfekte çalışmalarıyla ilgilendiklerine dikkat çekerek, “Üyelerimizin ofislerini ücret talep etmeden dezenfekte ettiriyoruz. Kandıra’dan başladık. Başiskele ve Derince’de çalışma yürütülüyor. Bugün İzmit’te devam edeceğiz. Sırayla ilçelerimizi tamamlayacağız. Bayram sonuna kadar bütün emlak ofisleri dezenfekte edilmiş olacak. Meslektaşlarımıza maske de dağıtıyoruz. Bu zor günlerde oturmuyoruz, meslektaşlarımızın yanındayız, çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

İKİ KARAR BİZİ VURDU

Koronavirüs salgını sebebiyle uygulanan şehir dışı seyahat kısıtlamasının kaldırılmasından sonra emlak piyasasının hareketleneceğine vurgu yapan Hacıoğlu, “Piyasa özellikle il dışı seyahat kısıtlaması ve 65 yaş üzerinin sokağa çıkma kısıtlamasının kalkmasının ardından açılacaktır. Bu iki kısıtlama işlerimizi en büyük etken oldu. İl dışından yatırımcılar gayrimenkul görmeye, satın almaya gelemiyor. Tapu sahiplerinin de çoğunun 65 yaş üzeri vatandaşlar olması da bu süreçte satışları etkiledi. Bu kısıtlamalar kalkarsa işler açılacak” diye konuştu.

HERKESE İTİBAR ETMEYİN

Eğitim çalışmaları ve taşınmaz ticareti yönetmeliğine ilişkin de konuşan Alpay Hacıoğlu, “Eğitim programımızın ilk aşaması salgından önce bitti. Salgın biraz daha rayına girince yılsonuna doğru bir eğitim toplantısı yapmayı planlıyoruz. Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi için son başvuru tarihi 31 Ağustos. Kocaeli’deki emlakçıların yüzde 65’i yetki belgelerini aldı. Bu yetki belgesi mesleğimiz için çok önemli. Bundan sonra taşınmaz ticareti yetki belgesi olmadan çalışamayacak. Vatandaşlar da yetki belgesi olmayan emlak ofislerine itibar etmesin” değerlendirmelerinde bulundu. 

Koronavirüs emlak tercihlerini nasıl etkiledi?

Karantina sonrası gayrimenkul sektörü!

 


Geri Dön