26 / 04 / 2024

Seyfi Dursunoğlu evini Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na bıraktı!

Seyfi Dursunoğlu evini Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na bıraktı!

Huysuz Virjin karakteriyle sevdiğimiz Seyfi Dursunoğlu'nun vefatının ardından mirası ilk kez ortaya çıktı. Dursunoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na oturduğu Üsküdar’da bulunan evini ve banka hesabında yer alan tüm maddi birikimini bıraktı.



Huysuz Virjin karakteriyle sevdiğimiz 87 yaşındaki Seyfi Dursunoğlu geçtiğimiz temmuz ayında yaşamını yitirmişti. Hürriyet'ten Sinem Vural'ın haberine göre; sanatçının, vefatı sonrasında vasiyeti dün resmi olarak açıklandı. İstanbul Anadolu 21. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde gerçekleşen ilk celse oturumunda Dursunoğlu’nun mal varlığını bıraktığı kurum ve kişiler belli oldu.

EVİNİ ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME VAKFI'NA 

Dursunoğlu, röportajlarında birçok kez bahsettiği üzere Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na oturduğu Üsküdar’da bulunan evini ve banka hesabında yer alan tüm maddi birikimini verdi.

CİPİNİ YARDIMCISINA 

Ünlü sanatçı, yeğeni Güliz Buyrukbilen’e ise evindeki şahsi eşyalarını miras bırakırken yardımcısı Ümit Yazıcı’ya kullandığı Land Rover marka cipini verdi.

TÜM SAHNE KIYAFETLERİNİ TÜRKER İNANOĞLU VAKFI'NA 

Seyfi Dursunoğlu, karakteri Huysuz Virjin’le bilinen tüm sahne kıyafetleri ve aksesuarları ise muhafaza edilip sergilenmesi için Türker İnanoğlu Vakfı’na verildi. 

Usta sanatçının cenaze işleri ve Üsküdar Küplüce Aile Mezarlığı’nda bulunan mezarının yapımı da Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı'nca üstlenmesi talep edildi. Aynı şekilde vasiyetnamenin uygulanması işlemlerinin de derneğin avukatlarının yapması ifade edildi.

Dursunoğlu’nun 2 mirasçısı vasiyet olarak açıklanırken yer almadığı için 24 Aralık’ta ikinci bir celse daha düzenlenecek. Vasiyetin açıklanmasıyla vasiler itirazda bulunmazlarsa mal varlığının dağıtımı yapılacak.


Geri Dön