18 / 04 / 2024

Seyfi İyiyürek: Kentsel dönüşümde evi olmayan emeklilere öncelik verilmeli!

Seyfi İyiyürek: Kentsel dönüşümde evi olmayan emeklilere öncelik verilmeli!

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi'ni Karalar, emekliler derneğini kendi evi gibi gördüğünü, il başkanlığı döneminde derneğin önemli desteğini aldığını belirtti.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, Türkiye Emekliler Derneği  Adana  Şubesi'ni Karalar, emekliler derneğini kendi evi gibi gördüğünü, il başkanlığı döneminde derneğin önemli desteğini aldığını belirterek," Emeklilere burs verme gibi bir düşüncemiz var. "dedi Yerel seçimler öncesinde siyasi çalışmalarını yoğunlaştıran Karalar, Türkiye Emekliler derneği Adana Şubesi'nin konuğu oldu. 

Başkan Seyfi H. İyiyürek, yönetim kurulu üyeleri ve üye emeklilerce sevgi ile karşılanan Karalar, emeklilerin taleplerini dinledi. Karalar'a yerel yönetimlerden bekledikleri 10 maddelik taleplerini sıralayan İyiyürek, şunları söyledi: "65 yaş ve üzeri emeklilere tanınan Belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanma imkanının 60 yaşa kadar indirilmesi. Kentsel dönüşümde evi olmayan emeklilere öncelik verilmesi.  Emeklilere ek gelir sağlayacak projeler sağlanmalı. Kooperatifçilik teşvik edilmeli. Emeklilerin ucuzluktan faydalanmalı. Yaşlı emeklilere toplum duyarlılığının ilgili günler tertiplenilmesi. Yaşlılara ve emeklilere sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetler organize edilmeli. Emeklilerin öğrenim gören çocuklarına burs temini. Yaşlılar meclisi ve yaşlılar anlaşma kmurulunun oluşturulmalı. Yaşlı bakım elemanları yetiştirilmeli, bunların yerel yönetimlerde istihdamı olmalı. Emeklilerin örgütlenebilmeleri için Emekli dernekleri'ne sahip çıkılmalı." 


"YÜKÜ ALMAK İSTİYORUM"

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Karalar, öncelikle Başkan İyiyürek ve ekibine kenisine bu fırsatı verdikleri için teşekkür ettiğini ifade ederek, şöyle dedi: "Sayın Başkanımızın sıraladığı bu talepler çok masumane talepler. Bu talepler bizim de programımızda yer almaktadır. Emekliler Derneği'ni evi gibi görüyorum. İl Başkanlığı dönemimde hangi etkinliği yaptıysak emeklileri yanımızda gördük. Eğer o dönem başarılı işler yaptıysak sizlerin sayesinde. Bize bu kadar destek çıkan kişilere sırtımızı dönmeyiz, dönemeyiz." 


"BURS SAĞLAMAK İSTİYORUM"

 Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, Karalar'a belediye başkanlarının kendilerini görmezden geldiklerini de ifade ederken, sıraladıkları taleplerinin karşılanacağına da inandıklarını söyledi. 

Karalar da, şu yanıtı verdi: "Taleplerinizin çoğu çok masumane ve insani olan talepler. Zaten bunlar belediyelerin yapması gereken işlerdir. Bunlar bizim için zor olmayan gerçekleştirilmesi gereken talepler. 

Belediye insanın yaşamını kolaylaştıran bir müessesedir. Bizler bu bilinçle sizlerin yaşamlarını kolaylaştıracak projeler hazırlıyoruz ve buna yoğunlaşıyoruz. Tabi siz şimdiye kadar böyle hizmetier göremediğiniz için bunları bize sundunuz. Burada bizim yetkimiz olmayan maddelerde var. Ancak güçlü geleceğiz ve Büyükşehir Belediyesine bastırmamız gereken noktalarda elimizi masaya vuracağız. Adanalıya hak ettiği hizmeti sunacağız. 


Siyasetçilerin amacı oy almaktır. İnsanlara ne kadar yaklaşırsanız insanlarda size o kadar yaklaşır. Ben bunu yaşadım, başarımın sırrı orada. Bizlerin halkın yararına olan birçok projemiz var. 

Bir konu üzerinde çok duruyorum. Dar gelirli emeklilerin okuyan 1-2 çocuğunun servis ücretini karşılamak gibi bir projemiz var. 100-200 liralık bir servis ücretini karşılayıp, emeklilerimizin omuzlarındaki yükü almak istiyorum. 

Buna benzer birçok projemiz dde var. Büyükşehir Belediyesi'ni aldığımız zaman bunları hayata geçireceğiz." 


ÜLKE GERİLİYOR DURUM İÇLER ACISI 

Ülkenin giderek geriye gittiğini ileri süren Karalar, "Ülkenin 11 yıllık idaresini incelersek; dünyanın 14. 

büyük ekonomisiyken 18. sıraya gelmişiz. Baktığınız zaman ekonomi geriliyor. Hükümetin Bakan'ı 'Yoksulluk üreten büyüme gerçek büyüme değildir' diyor. Yani yoksulluğun artığını kabul ediyorlar. Ülkede sevgi, saygı azalıyor. 

Birliktelik, bağlılık azalıyor. Dış politikaya bakıyorsunuz, içler acısı. Komşularımızla durumumuz ortada. Adana narenciye kenti ancak ihracat yok, narenciye dalında kaldı. Bu komşularımızla olan ilişkilerimizden kaynaklanıyor. 

Eskiden çiftçi ekini toplandığında oğlunu evlendirirdi, düğün yapardı, bayram ederdi. Ancak gelin görün ki çiftçi zor durumda..." 


"YARGI BAĞIMSIZLIĞINI YİTİRMİŞTİR" 

Ülkede yargı anlamında bazı olaylar yaşandığını belirten CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar gelinen süreçte vatandaşların hükümete güvencinin kalmadığını söyledi. Karalar "Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek 'Yargı bağımsızlığını yitirmiştir' diyor. Bunu kim diyor AKP'nin 2. adamı söylüyor. Cemil Çiçek gibi biri insan bunu diyorsa kimse kusura bakmasın tuz kokmuştur." 


AZİM ÖZTÜRK HİZMET ÜRETSE İLK BEN ÖVERDİM

 Mevcut yönetimin hizmet üretemediğini iddia eden Karalar," İyi bir Adalıyım. Adana'nm yaşanabilir bir kent olması beni çok ilgilendiriyor. Önümüzde yerel seçimler var. Emin olun insanlar yerel seçimlerde parti ayrımı yapmıyor. 

Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Hepimiz farklı siyasi partilere oy veriyor olabiliriz. Ancak gelinen durumda herkes kazanacağına inandığı, dürüst çalışkan insanlar etrafında birleşmelidir. Ülkenin geleceği bizi ilgilendirmelidir. Mevcut iktidar ülke iyi idare edilmiyorsa, siyasi tercihimizi değiştireceğiz. Mevcut belediye iyi çalışsa hizmet yapsa överdim. 

'Bunları yaptı, geri kalanı ben yapacağım' derdim ama gelin görün ki gözle görülen hiçbir şey yok." 


Adana Günlük Gazetesi


Geri Dön