25 / 04 / 2024

Seyhan Kent Meydanı imar planı iptal edildi!

Seyhan Kent Meydanı imar planı iptal edildi!

Adana 2'inci İdare Mahkemesi kentin göbeğindeki uygulama imar planını iptal etti. Danıştay 6. dairesi de onayladı ama mahkeme kararını uygulaması gereken Seyhan Belediyesi kılını kıpırdatmıyor...




Danıştay 6'ncı Dairesi, Seyhan Belediye Meclisi'nin 5.8.2013 tarih ve 69 sayılı 1/1000 ölçekli uygulama imar planını iptal eden  Adana  2'idare Mahkemesinin kararını onadı. Ancak, Seyhan Belediye Meclisi, idare mahkemesinin kararını hayata geçirmedi. Gerekli düzenleme yapılmayınca Kurtuluş, Reşatbey, Gemalpaşa ve Çınarlı mahallelerini kapsayan 246 hektarlık alan imara kapalı hale geldi. Ancak, imara kapalı alandaki faaliyetler kesintisiz olarak devam ediyor. 



YÜRÜTME DURDURULDU 


Seyhan Belediye Meclisi'nin 5.8.2013 tarih ve 69 sayılı ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13.9.2013 tarih ve 239 sayılı tarihiyle kabul edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planına askı süresinde yapılan itirazlar kabul edilmeyince konu yargıya taşındı. Davanın görüldüğü Adana 2'idare Mahkemesi, 27 Kasım 20'14'de yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Seyhan Belediyesi, mahkemenin kararını uygulamak yerine sadece itiraz konusu parselde düzenleme yapmaya gitti. 



DANIŞTAY DA ONAYLADI 


Bu düzenlemenin sunulduğu Adana 2. İdare Mahkemesi, 13 Şubat 2015'de 1/1000 ölçekli uygulama imar planım iptal etti. Bölge İdare Mahkemesi, Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi'nin yaptığı itirazı kabul etmeyince konu Danıştay'a taşındı. 


Temyizi görüşen Danıştay 6'ncı Dairesi de 15 Nisan 2015'de yapılan başvuruyu kabul etmedi. Seyhan Belediye Meclisi'nin mahkeme kararım uygulaması gerekirken aradan geçen 3 aya rağmen harekete geçmediği görüldü. 



İMARA KAPALI ALANLAR 


Kurtuluş, Reşatbey, Cemalpaşa ve Çınarlı mahallelerini kapsayan 246 hektarlık alan, Adana 2'nci İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararının tebliğ edildiği 9 Aralık 2014'ten itibaren imara kapalı hale geldi. İmara kapalı olan bn bölgede herhangi biı- imar değişikliği, inşaat çalışması yapılmaması gerekirken mahkemenin kararım uygulamayan CHP'li Zeydan Karaların başkanlık yaptığı Seyhan Belediyesi, imara kapalı alandaki faaliyetlere de müdahale etmiyor. 



Sabah Güney



Geri Dön