24 / 04 / 2024

Seyhan Ziyapaşa'da kentsel dönüşüm alanı genişletildi!

Seyhan Ziyapaşa'da kentsel dönüşüm alanı genişletildi!

Nazım imar planlarına ait değişiklik teklifleriyle komisyon raporları Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Seyhan ilçesinde kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Ziyapaşa mahallesinin alanı genişletildi.



Adana'nın merkez Çukurova, Seyhan, Yüreğir ile Sarıçam'ın yanısıra Pozantı ile Ceyhan ilçelerindeki uygulama ve nazım imar planlarına ait değişiklik teklifleriyle komisyon raporları Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Teklifler komisyonlara havale edilirken komisyon raporları oy birliği ile kabul edildi.  Adana  Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nün kullanacağı bir krediye garantör olunması yönündeki teklife bazı belediye meclis üyeleri itiraz etti.  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, itirazlar üzerine teklifin komisyona havale edilip görüşülmesini istedi. 


BAKANLIK DA DESTEK VERİYOR 

Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Akyürek, Ceyhan ilçesi Sarımazı yolundaki organize sanayi bölgesi için altyapı çalışmalarının yapıldığını söyledi.  Vali Mustafa Büyük'ün bölgenin hayata geçirilmesi konuş üzerinde önemle durduğuna dikkat çekerek, "Valinin önerisiyle sanayi bölgesinin yüzde 12'lik kısmı Ticaret sanayi odasına, yüzde 10'u Büyükşehir belediyesine, yüzde 8'i ise Ceyhan Belediyesi'ne ait olacak. Buranın bir an önce hayata geçirilmesi için Bakanlık da çaba içerisinde" diye konuştu. 


ZİYAPAŞADA DÖNÜŞÜM ALANI GENİŞLEDİ 

Bu arada, merkez Seyhan ilçesinde kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Ziyapaşa mahallesinin alanı genişletildi.  Buna göre, Doğu'da Kasım Gülek caddesi ile Batı'da Baraj caddesi ve Gazipaşa Bulvarı arasında Devlet DemirYolları hattı ile Mustafa kemal Bulvarı arasında kalan saha da kentsel dönüşüm alanına dahil edildi. 


Akdeniz Türk


Geri Dön