25 / 04 / 2024

SGK İstanbul'daki 37 adet gayrimenkulü satıyor!

SGK İstanbul'daki 37 adet gayrimenkulü satıyor!

SGK İstanbul Esenler ve Kadıköy’deki 37 adet konut, mesken ve dairesini açık artırmayla satıyor...



Son dönemde gayrimenkul satışlarıyla gündeme gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul Esenler ve Kadıköy’deki 37 adet konut, mesken ve dairesini açık artırmayla satışa sundu. 

İlanında ihale Kanunu'na tabi olmadığını özellikle dile getiren SGK, satışa çıkardığı gayrimenkullerin listesini Resmi Gazete'de yayımladı. 

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; 21, 22, 23 ve 24 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 4 seri ihaleyle satışı yapılacak konutların muhammel bedeli 204 bin TL ile 1.2 milyon TL arasında belirlendi. 

İhalelerde her bir gayrimenkul için belirlenen fiyatlar üzerinden yarış yapılacak. SGK'nın, prim alacaklarını tahsil etmek için yeniden yapılandırma kapsamındaki satışlarına KDV muafiyeti sağlanması sebebiyle Esenyurt'daki konut, mesken ve daire satışlarından KDV alınmayacak. Kadıköy'deki konut satışlarından ise KDV alınacak.

BOSTANCI'DA 12 DAİRE

SGK'nın satışa çıkardığı 37 konut, mesken ve daire niteliğindeki olan gayrimenkulden 25'i Esenler ilçesine bağlı Atışalanı mahallesinde yer alıyor. Bu mahalledeki konutların ihaledeki başlangıç fiyatı 210 bin TL 842 bin 800 TL olarak belirlendi. Satışa çıkarılan diğer 12 konut ise Kadıköy Bostancı'da bulunuyor. Bu 12 lüks daire ise 942 bin 500 TL ila 1 milyon 275 bin TL arasında değişiklik gösteren başlangıç fiyatlarıyla satılacak.

GAYRİMENKUL ZENGİNİ  

SGK, prim borcu ödenmediği için haciz yoluyla el koyduğu konut ve işyerlerinin satışı için sık sık ihale gerçekleştiriyor. SGK'nın ekonomide yaşanan yavaşlamanın da etkisiyle uzun süredir prim alacaklarını tahsil etmekte sorunlar yaşadığı, kamu alacaklarının tahsilatı için haczettiği gayrimenkul stokunun önemli seviyelere ulaştığı dile getiriliyordu. 

SGK'dan İstanbul'da 27 milyon 231 bin TL'ye satılık 37 gayrimenkul!


Geri Dön