20 / 04 / 2024

SGK Şanlıurfa’daki 40 gayrimenkulü 42.3 milyon TL'ye satıyor!

SGK Şanlıurfa’daki 40 gayrimenkulü 42.3 milyon TL'ye satıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu, Şanlıurfa’da bulunan 40 gayrimenkulü açık artırma usulüyle satışa çıkardı. gayrimenkullerin toplam değeri ise 42 milyon 396 bin TL olarak belirlendi.



Sosyal Güvenlik Kurumu, Şanlıurfa’da 40 gayrimenkulü birden satışa çıkardı. Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre; tamamı arsa olan ve Urfa’nın farklı yerlerinde olan gayrimenkullerin toplam değeri ise 42 milyon 396 bin TL'ye denk geliyor. SGK, prim borcuna karşılık el koyduğu gayrimenkulleri bir süredir uzun zamandır satıyor. Tamamı Şanlıurfa’da olan gayrimenkuller için de, SGK’nın ana sayfasından bir duyuru yayınlandı. Duyuru üzerinde arsaların açık artırma usulüyle satılacağı ifade edilerek, öncesinde de teminat alacağı ifade edildi. 25, 26, 27 ve 28 Ağustos’ta bölüm bölüm satışa çıkarılacak olan arsaların ise farklı farklı büyüklüklerde olduğu biliniyor. Urfa’da satılacak arsalar içinde muhammen bedeli 4 milyon 342 bin liralık bir arsa bulunduğu gibi, 3.5 milyon TL değerinde bir arsa da bulunuyor. Urfa merkezinin yanı sıra Karaköprü ilçesinde de bulunan arsaların 8’inin muhammen bedeli ise 456 bin lira olarak açıklandı. 

SIK SIK İHALE AÇIYOR

SGK, açtığı ihalelerle, elinde bulunan gayrimenkullerin yanı sıra ürünleri ve otomobilleri de satıyor. SGK, Mart ayında yapacağını açıkladığı ihalelerle, saç kurutma makinesinden, televizyon kumandasına, bazadan yatağa kadar, prim borcuna karşı bir dizi ürünü satacağını duyurmuştu. SGK’nın ihale usulüyle satışını yaptığı gayrimenkuller arasında ise apartman daireleri, garajlar, fındık bahçeleri ve zeytinlikler de yer alıyor. SGK’nın satışa çıkaracağı taşınmazlar için öncelikle bir ekspertiz raporu hazırlanıyor. Taşınmazlar, ihaleyi kazananın istemesi durumunda satış bedelinin yüzde 25’i peşin, kalan yüzde 75’i taksitle olmak kaydıyla satılabiliyor. Böyle bir durumda 50 milyon TL altındaki bedellerde 24 ay vade uygulanabiliyor. 3’er aylık dönemler şeklinde ve 8 eşit taksitle yapılacak ödemelerde yıllık kanuni faiz oranı geçerli sayılıyor. 50 milyon liranın üstündeki bedellerde ise vade 60 ay oluyor. 


Geri Dön