25 / 04 / 2024

SGK'nın şok eden o verileri ortaya çıktı! Bu sektörlerde çalışanların maaş artışı asgari ücretin altında kaldı!

SGK'nın şok eden o verileri ortaya çıktı! Bu sektörlerde çalışanların maaş artışı asgari ücretin altında kaldı!

Türkiye genelinde faaliyet gösteren 89 sektörün yarısında çalışan personelin maaşlarına yapılan zammın, enflasyon nedeniyle asgari ücrete yenik düştüğü SGK verileri ile ortaya çıktı. Peki verilere göre, maaşları enflasyon artışından daha az olan hangi sektörlerin çalışanları? İşte yanıtı…



Türkiye genelinde SGK’ya brüt ücretleri bildirilen 89 sektördeki çalışanların yarısının maaşlarına son 1 sene içinde yapılan zamların Kasım 2022 itibariyle enflasyon oranının altında kaldığı belirlendi.

SGK nın şok eden o verileri ortaya çıktı! Bu sektörlerde çalışanların maaş artışı asgari ücretin altında kaldı!

2023 senesi için asgari ücretin yüzde 54 artışla 8 bin 506 liraya yükseltilmesinin ardından bu seviye ve asgari ücrete yakın ortalama ücret alan sektörlerin de sayısı da 25'e ulaştı.

Türkiye genelinde yaklaşık  olarak 14 milyon özel sektör çalışanı Şubat ayı başında belirlenecek olan yeni yılın ücret zammını beklerken, geçtiğimiz yılın Kasım ayı itibariyle SGK’ya bildirilen kazançlara bakıldığında sektörlerin büyük bölümünün son 1 yılda ücret artış oranlarında yıllık tüketici enflasyonunun altında kaldığı görüldü.

BloombergHT’den Tahsin Akça’nın haberine göre, SGK’ya brüt ücretleri bildirilen 89 sektörün 45'inde ücret artışları geçtiğimiz yılın ekim ayında kaydedilen yüzde 85,5'lik yıllık resmi enflasyonun altında kaldı. Verilere göre, 21 sektör ise yüzde 85-90 arasında çok sınırlı refah payını kapsayan ücret artışları elde etti.

Bu dönemde senelik ücret artışı yüzde 100'ün üzerine çıkan sektör sayısı ise 89 sektör içerisinde sadece 7 oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön