19 / 04 / 2024

SGK'nın şok eden o verileri ortaya çıktı! Bu sektörlerde çalışanların maaş artışı asgari ücretin altında kaldı!

SGK'nın şok eden o verileri ortaya çıktı! Bu sektörlerde çalışanların maaş artışı asgari ücretin altında kaldı!

Türkiye genelinde faaliyet gösteren 89 sektörün yarısında çalışan personelin maaşlarına yapılan zammın, enflasyon nedeniyle asgari ücrete yenik düştüğü SGK verileri ile ortaya çıktı. Peki verilere göre, maaşları enflasyon artışından daha az olan hangi sektörlerin çalışanları? İşte yanıtı…



İLK SIRADA HAVAYOLU SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARI VAR

Listenin ilk sırasında yer alan havayolu taşımacılığı sektöründe çalışanlarının ortalama aylık ücretleri 39 bin 166 TL olarak belirlenirken, bu çalışanlar aynı zamanda bir yılda yüzde 153 artış oranıyla da ilk sıraya oturdu. Bunu, takip eden taşımacılık sektörüne yönelik depolama ve destek hizmetlerinde çalışanlar ise ortalama 13 bin 845 TL ücretle 2. sıra yer aldı.

SGK nın şok eden o verileri ortaya çıktı! Bu sektörlerde çalışanların maaş artışı asgari ücretin altında kaldı!

Petrol ürünleri ve rafine ile kok kömürü imalatında çalışanlar 28 bin 302 lira ortalama ücret ve yüzde 111 artış oranıyla üçüncü olurken, römork ve  motorlu kara taşıtı imalatında çalışanlar yüzde 109, makine ve ekipman kurulumunda çalışanlar ise yüzde 106 ücret artış bildirimi ile ilk 5'te yer alan sektörler oldu.

EN DÜŞÜK ÜCRET ARTIŞLARI BU SEKTÖRLERDE

Listede en düşük ücret artışları sıralamasında ise ilk sırayı yüzde 69 ila kanalizasyon işçileri alırken, ücret artışları yüzde 70 olan tütün imalatı  çalışanlar ise ikinci oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön