29 / 03 / 2024

SGK'nın şok eden o verileri ortaya çıktı! Bu sektörlerde çalışanların maaş artışı asgari ücretin altında kaldı!

SGK'nın şok eden o verileri ortaya çıktı! Bu sektörlerde çalışanların maaş artışı asgari ücretin altında kaldı!

Türkiye genelinde faaliyet gösteren 89 sektörün yarısında çalışan personelin maaşlarına yapılan zammın, enflasyon nedeniyle asgari ücrete yenik düştüğü SGK verileri ile ortaya çıktı. Peki verilere göre, maaşları enflasyon artışından daha az olan hangi sektörlerin çalışanları? İşte yanıtı…



11 SEKTÖR ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA

Listedeki verilere göre, asgari ücretin yüzde 54 artışla 8 bin 506 liraya yükseltilmesinin ardından bu ve buna yakın seviyede ortalama ücret alan sektörlerin sayısı ise 25'e ulaştı.

SGK nın şok eden o verileri ortaya çıktı! Bu sektörlerde çalışanların maaş artışı asgari ücretin altında kaldı!

Diğer yandan veriler, hala net asgari ücretin altında ortalama ücret alan sektör sayısının ise 11 olduğunu ortaya koydu.

Bu sektörler, 8 bin 457 TL ile inşaat faaliyetleri, 8 bin 382 TL ile mobilya imalatı 8 bin 42 TL ile deri imalatı, bin 904 TL ile de yiyecek-içecek hizmeti çalışanları olarak belirlendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön