24 / 04 / 2024

SGK’da EYT mesaisi! Ücretler tam iki katına çıkarıldı!  Çalışanlar ne kadar alacak?

SGK’da EYT mesaisi! Ücretler tam iki katına çıkarıldı!  Çalışanlar ne kadar alacak?

Edinilen bilgiye göre, SGK'da mesai saatlerinin uzatıldı. EYT başvurularındaki yoğunluk sebebiyle SGK çalışanlarının aylık fazla mesai süresi 50 saatten 100 saate çıkarıldı ve buna karşılık SGK çalışanlarına müjdeli bir haber geldi.



EYT yasasının yürürlüğe girmesinin ardından emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için harekete geçildi. SGK çalışanlarının fazla mesai ücretlerine ilave zam yapıldığı ifade edildi. Yaşanan gelişmenin ardından, SGK fazla mesai ücreti ne kadar, kaç TL sorusu SGK çalışanları ve ilgililer tarafından araştırılmaya başlandı. Peki SGK fazla mesai ücreti ne kadar oldu? İşte merak edilenler...

SGK’da EYT mesaisi! Ücretler tam iki katına çıkarıldı!  Çalışanlar ne kadar alacak?

SGK ÇALIŞANLARININ MESAİ ÜCRETLERİ YÜKSELDİ!

EYT yasasının Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından başvurularındaki yoğunluk nedeniyle SGK çalışanlarının aylık fazla mesai süresi 50 saatten 100 saate çıkarıldı.

SGK çalışanları nisan - haziran döneminde saat başına 54 lira fazla mesai ücreti alacağı öğrenildi.

Düzenleme ile birlikte SGK çalışanları, 90 gün süreyle bütçede belirlenen fazla mesai ücretinin on katı kadar fazla mesai ücreti alma şansına sahip olacak ve bu sayede 100 saat fazla mesai süresini dolduran bir SGK çalışanının aylık fazla mesai ücreti 5400 TL’yi bulacak.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön