23 / 04 / 2024

SGK'lı olmayanlara maaş müjdesi! Her ay 2.345 TL destek ödeniyor! İşte başvuru şartları...

SGK'lı olmayanlara maaş müjdesi! Her ay 2.345 TL destek ödeniyor! İşte başvuru şartları...

Devlet, 65 yaş aylığı ve evde bakım yardımı kapsamında SGK'lı olmayan milyonlarca kişiye maaş ödüyor. Peki şartlar ne? İşte ayrıntılar...



3 ŞART BULUNUYOR 

‘65 yaş’ aylığından yararlanabilmek için 3 şart mevcut. Bunlar, gelir, sosyal güvence ve yaş.Yani 65 yaşının doldurulmış olması, sosyal güvence (maaş, nafaka vs) olmayacak ve hanedeki kişi başına gelir 1.416 TL'den düşük olacak.

Asgari ücrette yaşanan yükseliş, yaşlı maaşında bulunan gelir şartına da yansıyor. Asgari ücretin yükselmesi pek çok yeni kişiye maaş bağlanması anlamını taşıyor. Maaş başvurusu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılabiliyor. 

SGK lı olmayanlara maaş müjdesi! Her ay 2.345 TL destek ödeniyor! İşte başvuru şartları... 

GELİR DURUMU ÖNEM TAŞIYOR 

Rapor haricinde gelir durumu da önem arz ediyor. Asgari ücrette yaşanan yükseliş, evde bakım parası alacakların belirlenmesini etkiliyor. Bu sebeple 1 Ocak 2022 itibarıyla hanedeki kişi başına düşen gelirin 2.835 TL'den düşük olmaması koşulu bulunuyor. Evde bakım parası için rapor almadan önce ikamet edilen yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne ya da ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunulması gerekiyor. Başvuru 30 günde sonuçlandırılıyor ve ödeme sorgulaması e-Devlet aracılığıyla ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak gerçekleştirilebiliyor. Bu kapsamda 'Aile Destek' mobil uygulaması da kullanılabiliyor. 

SGK lı olmayanlara maaş müjdesi! Her ay 2.345 TL destek ödeniyor! İşte başvuru şartları... 

RAPOR ALIRKEN BUNA DİKKAT 

Bakım maaşı da 6 ayda bir memur maaş katsayısındaki artışa bağlı şekilde yükseliyor. Evde bakım parası alınabilmesi için engellinin en az yüzde 50 ve üzerinde bir oranla engeli olduğunun sağlık kurulu raporuyla belgelenmesi gerekmekte. Raporda ‘ağır engelli’ ibaresine mutlaka yer verilmeli. Yüzde 50’den daha düşük bir engellilik bulunuyorsa, evde bakım parası ödenmiyor. 

Posta'da yer alan habere göre; hasta ve muhtaçlık halinde de kişinin yeme, içme, tuvalet ve banyo gibi zorunlu ihtiyaçlarını tek başına giderip gideremediği göz önüne alınıyor. Maaş için günde en az 8 saat bakımının yapılması gerekli. 

Çiftçiler dikkat! Son dakika buğday fiyatları açıklandı! İşte 10 Mayıs arpa, buğday, mısır fiyat listesi

Milyonlara şimdi nakit müjdesi geldi! Dilekçe yazıp hemen başvurabilirsiniz! Geri ödemesiz 1.200 TL nakit para verilecek

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Emlak vergisinde son dakika! İşte indirimli vergiden yararlanma şartları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön