26 / 04 / 2024

Shanghai’da 152 dev proje için imzalar atıldı!

Shanghai’da 152 dev proje için imzalar atıldı!

Shanghai’da dün 2020 yılında hayata geçirilmesi planlanan 152 büyük sanayi projesi için imzalar atıldı. Bu kapsamda yabancı projelerin toplam yatırımı 16 milyar dolara ulaştı.



Shanghai’da dün 2020 yılında hayata geçirilmesi planlanan büyük sanayi projelerinin toplu olarak imzalanması ve temalı endüstri parklarının tanıtımı etkinliği gerçekleşti. Yaklaşık 441,8 milyar yuan (63 milyar dolar) yatırımla 152 büyük endüstriyel projeye imza atıldı. Bunlar arasında, yabancı projelerin toplam yatırımı 16 milyar dolara ulaşıyor.

Projeler esas olup entegre devreler, yapay zeka, biyotıp, havacılık, akıllı üretim, yeni enerji ve üst düzey akıllı ekipman, yeni malzemeler, finansal hizmetler, ticari perakende ve iş hizmetleri gibi kilit alanları kapsıyor. Söz konu projeler, Shanghai şehrinin üst düzey endüstri lideri işlevini güçlendirip, teşvik edecek ve aynı zamanda yüksek kaliteli ekonomik kalkınmaya yeni ve güçlü bir ivmeye sahip olacak.

Çin, prosedürleri basitleştirerek çekim gücünü artırdı

Shanghai, son yıllarda aktif olarak tüm mülkiyet sisteminde yer alan bir kurumsal hizmet sistemi kurdu, ayrıca prosedürleri basitleştirmek için hizmetler sunup tam faktörlü bir endüstri ekosistemi hayata geçirdi. Çinli ve yabancı şirketlerin Shanghai dahil Çin pazarındaki faaliyetlerinin güçlendirmesi güveni ve kararlılığını sağlamlaştırdı. İmzalanan projeler kapsamında sadece Çin Enerji Tasarrufu ve Çevre Koruma Grubu’nun (CECIC) ikinci merkezi ve Çin’in en büyük hızlı tren üreticisi CRRC Yatırım Genel Merkezi gibi devlet projeleri yer aldı ve aynı zamanda Midea Shanghai Global İnovasyon Parkı, Pingdong Genel Merkezi Temel Projesi gibi özel kurumsal projeler de bulunuyor. Ayrıca Bosch Sermaye Yönetimi ve Sam’s Çin Amiral Gemi Mağazası gibi yabancı sermayeli projeler yer alıyor.


Geri Dön