20 / 04 / 2024

Siber dolandırıcılıkla gayrimenkul almaya çalışan şebekeye operasyon!

Siber dolandırıcılıkla gayrimenkul almaya çalışan şebekeye operasyon!

Uluslararası siber dolandırıcılık yaparak gayrimenkul almaya çalışan şebekeye yönelik yapılan operasyonda 5 kişi yakalandı. 



Uluslararası siber dolandırıcılık şebekesine yönelik İstanbul merkezli 3 şehirde düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 10 şüpheliden 5 kişi yakalandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kuveyt merkezli bir bankanın, Hong Kong, Filipinler, Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki iş birlikçilerinin kurumsal hesaplarına 25 milyon avro ile 17 milyon dolar gönderdiği, ancak bu transferlerin dışında Türkiye'deki kurumsal firmanın hesabına havale edilen 519 bin 140 avronun bilgileri dışında aktarıldığını bildirmesi üzerine operasyon başlattı.

Siber dolandırıcılıkla gayrimenkul almaya çalışan şebekeye operasyon!

Polis ekipleri, uluslararası bağlantısı olan bir şebekenin, bankanın bilişim sistemine girerek 519 bin 140 avroyu Türkiye'deki söz konusu firmanın hesabına havale ettiğini ve gayrimenkul almaya çalıştığını saptadı. 

Soruşturma dahilinde İstanbul merkezli 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, haklarında gözaltı kararı bulunan 10 kişiden 5'ini yakaladı. Zanlılardan 3'ünün ise yurt dışında olduğu belirlendi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari 2 zanlının ise yakalanmasına çalışıldığı bildirildi. 

Siber dolandırıcılar yılbaşında villa kiralayanları hedef aldı!


Geri Dön