18 / 04 / 2024

Siirt Havalimanı ne zaman açılacak?

Siirt Havalimanı ne zaman açılacak?

Siirt'te coğrafi şartlar nedeniyle mevsim koşullarına göre uçuşun yapıldığı havalimanı yerine, 420 hektar alanda yeni bir havalimanı yapılıyor. 2017 yılında açılması planlanan havalimanı bölgeye turizm ve ekonomi anlamında katkı sağlayacak.



Siirt kent merkezine 30, Batman'a da 58 kilometre uzaklıkta yer alacak havalimanıyla Siirt ve çevresindeki illerin güvenli ve hızlı bir ulaşım yoluna kavuşması hedefleniyor.


Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, ilde 1998 yılında hizmete giren havalimanının kuzeyindeki tepelerin uçakların iniş ve kalkışını engellediğini savunarak, bu nedenle 4 yıldır yeni bir havalimanı yapılması için girişimlerde bulunduklarını söyledi. 


Mevcut alanın konumunun rantabl olmaması nedeniyle ihtiyaca cevap vermediğini ifade eden Kuzu, şöyle dedi: "Havalimanının kuzeyinde bulunan tepeler uçakların iniş ve kalkışını engelliyordu. Oda olarak bu konuda hazırladığımız bir çalışmayı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve tüm ilgililere ilettik. Gelen heyetlerce yapılan fizibilite çalışmalarında mevcut havaalanının ihtiyaca cevap vermediği, iniş ve kalkışlarda sorun yaşandığı tespiti ile rapor hazırlanarak bölgeye hitap edebilecek yeni bir havalimanının elzem olduğu kanaatine varıldı." Siirt'te 420 hektar alanda coğrafi koşullara uygun, kesintisiz uçuş yapılabilecek yeni havalimanı yapılıyor.


"SİİRT'İN ULAŞIM ALTYAPISI TAMAMLANMIŞ OLACAK" 

KUZU, coğrafi koşulları uçuşa uygun Kurtalan ilçesinde yapılacak havalimanının Siirt başta olmak üzere bu bölgenin gelişmesine ve turizm potansiyelinin açığa çıkarılmasına önemli ölçüde katkıda bulunacağını dile getirdi. "Yeni havalimanı ile Siirt'in ulaşım altyapısı tamamlanmış olacak. Bu ulaşım altyapısı da ilin ekonomisini kalkındıracak" diyen Kuzu, Siirt-Şırnak karayolunun da duble yol olması halinde ilin ulaşım sorununun kalmayacağını kaydetti. 


Yeni Akit


Geri Dön