25 / 04 / 2024

Şile emlak fiyatları!

Şile emlak fiyatları!

Yaz mevsiminin yaklaştığı şu günlerde yazlık kiralamalar başladı. İstanbul'a yakın olmak ama bir o kadar da şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenler için cazip yerlerden biri olan Şile'de emlak piyasasının nabzını tuttuk. İşte Şile emlak fiyatları...




Doğal ve tarihi güzellikleri ile dikkat çeken bir İstanbul ilçesi olan Şile, Marmara'nın kuzeydoğusunda, Karadeniz kıyısında konumlu. Doğusunda Kandıra, güneyinde Gebze, güneybatısında Kartal ve Ümraniye, batısında Beykoz ve kuzeyinde Karadeniz ile komşu olan Şile'nin İstanbul'a uzaklığı ise 55 kilometre. 


Toplam yüzölçümü 755 km-- olan Şile'nin rakımı ise 126 metre. Bölgenin yüzölçümünün yüzde 79'u orman, yüzde 10'u tarım alanı ve yüzde 11'i de diğer alanlardan oluşuyor. 50'nin üzerinde köyden oluşan Şile'nin bu köyleri arasında; Ağaçdere, Akçakese, Alacalı, Bucaklı, Çayırbaşı, Çelebi, Göksu, Hasanlı, Kervansaray, Ovacık, Sahilköy sıralanıyor. Bölgenin mahalleleri ise Kumbaba, Çavuş, Ağva, Hacıkasım ve Balibey Mahalleri olarak karşımıza çıkıyor.  


İstanbul'un sayfiye mekanı olarak zihinlerde yer etmiş bölge, 1/100.000 Çevre Düzeni planına göre, İstanbul'da açılacak yeni yerleşim alanları için önerilen yerler arasında bulunuyor. 


Şile'de yazlık kiralamalar 

Şile yaz mevsiminde yazlık kiralanmaların yoğun olarak yaşandığı bir bölge olarak öne çıkıyor. Şile'de villa konseptindeki konutlarda sezonluk (3.5 ay) kira fiyatlarının 6 bin TL'den başlayıp, 12 bin TL'ye kadar çıktığını söyleyen Azim Emlak'tan Yakup Yıldırım, “Şile'de daireler için yazlık kiralamalar ise, sezonluk olarak 4 bin TL ile 7 bin TL arasında değişiyor” açıklamasını yaptı. 


 Şile emlak fiyatları!


Şile'de arsa fiyatları

50'nin üzerinde köyden oluşan Şile'de imarlı arsaların metrekare birim fiyatlarının ise 150 TL'den başlayıp 1000 bin TL'ye kadar çıktığını anlatan Yakup Yıldırım, “Tarla vasfındakilerin metrekare birim fiyatları da 35 TL ile 80 TL arasında” dedi. Bölgede imar sıkıntısının yaşandığını ve planlama yapılmasının gerekli olduğuna vurgu yapan Yıldırım, “Yeni yapılacak çalışmayla 2014 yılına kadar bölgedeki gayrimenkul sektöründe değişiklikler olacağını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 


5 yıl önce hizmete açılan Işık Üniversitesi'nin bölgeye hareketlilik getirdiğini de sözlerine ekleyen Yıldırım, “Şile'ye 2 – 3 üniversitenin daha açılması planları var. O üniversiteler de açıldığında bölge deki gelişimin ivme kazanacağını öngörüyoruz” dedi. 


Satılık daireler 250 bin TL'den başlıyor

Şile'de satılık daire fiyatları ise konumuna göre farklılık gösteriyor. Nitekim Şile Merkez'de satılık daire fiyatları 250 bin TL'den başlayarak, 400 bin TL'ye kadar yükseliyor. 


Şile emlak fiyatları!


Şile'de 1.930 hektarlık 2B arazisi var 

Orman vasfını yitirmiş araziler olarak nitelendirilen 2B arazilerinin rayiç bedellerinin açıklanmasıyla başlayan tartışmalar devam ederken, gözler yeniden İstanbul'un 2B arazisi bulunan bölgelerine çevrildi. Şile ise İstanbul'un 2B arazisi olan bölgelerinden biri. İstanbul'da toplamda 15 bin 690 hektarlık 2B arazisi bulunurken, bu rakamın 1.930 hektarlık kısmını Şile'nin 2B arazileri oluşturuyor. Şile'de 2B arazisi olanlar, açıklanan raiç bedellerinin metrekare fiyatlarını www.milliemlak.gov.tr adresi üzerinden öğrenebiliyor. 


Şile konut projeleri 2013!


Şile emlak fiyatları!


Kilia Şile Konakları 

Ekşioğlu İmsa İnşaat tarafından inşa edilen Kilia Şile Konakları 104 konaktan oluşuyor. 83 bin metrekarelik Kilia projesinde 104 adet konak, Alışveriş Merkezi, fitness salonu, cafe – bar, tenis kortu, basketbol sahası, voleybol sahası, bisiklet, yürüyüş parkurları ve kreş bulunuyor. 

36 ay sonra teslimlerin gerçekleşeceği Kilia Konakları'nda konut fiyatları ise 650 bin dolar ile 2 milyon dolar arasında değişiyor. 

Doğa ve deniz manzaralı proje, İstanbul’a 50 dakikalık uzaklıkta konumlu. Projede 3 tipte bulunuyor. Kilia Şile Konakları'nda A Tipi Konaklar brüt 300 metrekare, B Tipi Konaklar brüt 350 metrekare, C Tipi Konaklar ise brüt 500 metrekare olarak tasarlandı. 


Şile emlak fiyatları!


Soytez Vadi Konutları 

Şile'de yükselen konut projelerinden biri 82 villadan oluşan Soytez Vadi Konutları. Soytez Yapı ve Mental İş Ortaklığı ile hayat verilen proje 32 bin metrekarelik bir alan üzerine yayılıyor. 

Teslim tarihi Mayıs 2013 olan Soytez Vadi Konutları'nda evler 2+1 ve 4+2 olarak tasarlandı. 

Projede konut fiyatları ise şöyle; A tipi 3+1 müstakil villa 375 bin TL'den, A tipi 3+1 müstakil büyük bahçeli villa 400 bin TL'den, B tipi 3+1 ikiz villa 275 bin TL'den, C tipi 2+1 ikiz villa 250 bin TL'den, D tipi 4+2 ikiz villa  ise 375 bin TL'den başlayan fiyatlarla alıcılarını bekliyor.

Banka kredisine uygun olan proje, Şile merkeze 5 dakika, şehir merkezine 45 dakika, Ümraniye'ye 30 dakika uzaklıkta konumlu. Soytez Vadi Villaları'nda yer alan hizmetler arasında; yürüyüş parkuru, koşu parkuru, fitness salonu, çocuk oyun parkı, restoran, kafe, mini bar, sauna, basket sahası, şömineli oturma salonu, açık yüzme havuzu ve çocuk havuzu bulunuyor. 


Şile emlak fiyatları!


Villa Viya

Kopuz Şirketler Grubu imzası ile yükselen Villa Viya projesi toplamda 52 konuttan oluşuyor. 23 dönümlük alan üzerinde konumlu olan Villa Viya, Şile konut projeleri arasında yer alıyor. 

2 tip villanın yer verildiği projede villalar 3+1 ikiz villa ve 3+1 müstakil villa olarak tasarlandı. 

Projede konut teslimleri hemen yapılırken, alıcısı için konut fiyatları ise şöyle; müstakil 3+1 villalar 400 bin TL ile 450 bin TL, ikiz 3+1 villalar ise 350 bin TL ile 400 bin TL arasında değişiyor. 

Villa Viya'nın sosyal alanları arasında; otopark, misafir otoparkı, dinlenme alanları, 24 saat güvenlik, site içi araç yolları, açık yüzme havuzu, yürüyüş ve bisiklet parkuru, çocuk havuzu, özel bahçe ve peyzaj yer alıyor. 


Şile emlak fiyatları!


Violet Villaları 

Omega Yapı tarafından Şile'ye kondurulan Violet Villaları ise 150 metrekare büyüklüğe sahip 8 villadan meydana geliyor. Yüzde 90'ı yeşil alana ayrılmış olan projede arsa alanı 4 bin 300 metrekare. 

Yaz – kış oturuma uygun olan Violet Villaları'nda kalan son 1 adet villanın satışı devam ediyor. Villanın satış fiyatı ise 425 bin TL. Firma tarafından özel ödeme seçeneklerinin sunulduğu projede  

silikon dış cephe, lamine parke zeminler, saten boya, çelik kapı, lake iç kapılar, ahşap mutfak, ebeveyn banyo ve duşakabin yer alıyor. Violet Villaları'nda ayrıca havuz, yürüyüş alanları ve peyzaj ile ağaçlandırma bulunuyor. 



Şebnem BER/Emlakkulisi.com 


Geri Dön