19 / 04 / 2024

Şile'deki tapu dolandırıcılığında 32 kişi tutuklandı!

Şile'deki tapu dolandırıcılığında 32 kişi tutuklandı!

Şile Tapu Müdürlüğü'ndeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında tapu müdürü, 1 tapu müdür yardımcısı, 10 tapu memurunun da yer aldığı 32 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.



Şile Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 82 kişiden aralarında tapu müdürü, 1 tapu müdür yardımcısı, 10 tapu memurunun da yer aldığı 32 şüphelinin tutuklandığı belirtildi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; firari bulunan 5 şüpheliyle ilgili ise yakalama kararı alındı. 

Şile Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturmada haklarında gözaltı kararı alınan 87 kişiden 82’si yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdikten sonra 4 şüpheli, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Şile deki tapu dolandırıcılığında 32 kişi tutuklandı!

Emniyetteki işlemlerinden sonra Şile Adliyesi’ne getirilen 78 şüpheli, burada savcıya da ifade verdi. Savcılığın 12’si memur olacak şekilde 32 şüpheliyi tutuklama istemiyle ve 1’i memur olmak üzere 43 şüphelinin de adli kontrol uygulanması istemiyle sulh ceza hakimliğine gönderildiği belirtildi. 3 şüpheli de savcılık ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

Şile deki tapu dolandırıcılığında 32 kişi tutuklandı!

5 ŞÜPHELİ HAKKINDA YAKALAMA EMRİ ÇIKARILDI

Aralarında tapu müdürü, bir tapu müdür yardımcısı, 10 tapu memuru, emlakçı, iş takipçisi ve komisyoncuların da yer aldığı 32 şüpheli çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı. Hakimlik 43 şüphelinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararını verdi. Ayrıca firari bulunan 5 şüpheliyle ilgili de yakalama emri çıkarıldı.

Şile'de tapuda rüşvet iddialarına soruşturma açıldı!

İpotekli tapu davasında emsal niteliğinde karar!


Geri Dön