29 / 03 / 2024

Silifke Belediye Meclisi Mustafa Turgut başkanlığında toplandı!

Silifke Belediye Meclisi Mustafa Turgut başkanlığında toplandı!

Silifke Belediye Meclisi Mustafa Turgut başkanlığında toplandı. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Silifke Belediye Başkanlığına seçilen Başkan Mustafa Turgut, belediye meclis üyeleriyle birlikte ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.



Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, meclis toplantısında, "Hepimizin amacı Silifke'ye en iyi hizmeti gerçekleştirmektir. Başta tarım, sanayi ve turizm olmak üzere diğer konular hakkında, Silifke'yi en güzel yerlere taşımak ve kalkındırmaktır. 

Bunun için hep birlikte başarılı bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 

Ben inanıyorum ki vereceğimiz doğru kararlarla, Silifke'ye kazandırdıklarımızla bizler ileride çok iyi anılan bir meclis olacağız. Artık eskiyi kapatalım, yeni bir sayfa açalım" dedi. 

Silifke Belediyesi'nin ilk meclis toplantısında Meclis Başkan Vekilliği seçimi, Meclis Katipliği seçimi, Encümen üyeliği seçimi, İmar Komisyonu üyeliği seçimi, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelerinin seçimi, Silifke Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet için üye seçimi yapılması, Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliğine üye seçilmesi, Çukurova Belediyeler Birliği için üye seçimi, Silifke Belediyesinin 2013 yılı faaliyet raporunun okunması ve oylanması, Meclis Denetim Komisyonunun 2013 yılına ait Denetim Raporunun okunması, İşyerinde yetkili memur sendikası ile toplu sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi, 6360 Sayılı kanuna göre devir işlemleri kesinleşinceye kadar, MEŞKİ ile protokol imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi maddeleri görüşüldü. 

Mecliste yapılan gizli oylama sonucunda 1. Başkan Vekili Ömer Savar (CHP), İkinci Başkan Vekili Emine Şafak Ertaş (CHP) olurken, yapılan gizli oylamada Zarif Korkmaz (CHP) ve Hasan Mazlum Kirişçi (MHP) Meclis Katipliği seçiminde asil üyeliklere, Kıvanç Derya (MHP) ve Esen Tol (CHP) ise yedek üyeliklere seçildi. 


Hakimiyet


Geri Dön