29 / 03 / 2024

Silivri Kapalı Pazar Yeri yıl sonunda tamam!

Silivri Kapalı Pazar Yeri yıl sonunda tamam!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe genelinde eş zamanlı olarak devam çalışmaları denetleyerek, yapılanlar hakkında bilgi aldı.




Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede eş zamanlı olarak devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Yeni Mahalle’de tüm hızıyla devam eden Silivri Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve asfalt çalışmaları ile Cumhuriyet Mahallesi’ndeki mescit imalatını denetleyen Işıklar, Başkan Yardımcısı Hasan Solak’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


ÜNİVERSİTE BAĞLANTI SOKAKLARI ASFALTLANIYOR


Konutlar Mevkii 80 ada bölgesinde bulunan, bu yıl hizmet vermeye başlayan Rumeli Üniversitesi bağlantı sokaklarında asfaltlama çalışmaları başladı. Asfaltlama çalışmalarını gerçekleştiren ekibe kolay gelsin diyen Başkan Işıklar, imalat yapılan sokaklarda incelemelerde bulundu.


 


KAPALI PAZAR YERİ İNŞAATI SÜRÜYOR


Yeni Mahalle’de 6350 metrekare parsel alanına, 4050 metrekare Pazar oturumlu 1170 metrekare kapalı alanı ve bu alan içerisinde iki katlı tesis alanıyla hizmet verecek Silivri Belediyesi Kapalı Pazar Yeri inşaatı devam ediyor. Bay- bayan ve engelli tuvalet, ibadet yerleri, zabıta kontrol noktası, kafeterya, sosyal alan ve emzirme odası bulunan Pazar alanında yaklaşık 580 metre uzunluğunda tezgâh kurulabilecek. Çalışmalarının yıl sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını ifade eden Işıklar, pazarın çok daha nezih bir ortamda ve tüm donatılarıyla birlikte hizmet vereceğini söyledi.


CUMHURİYET MAHALLESİ’NE MESCİT


Restorasyon çalışması süresince ibadete kapalı kalan tarihi Piri Mehmet Paşa Camisi’ne geçici süreliğine kullanılması için Silivri Belediyesi tarafından yapılan mescit, Cumhuriyet Mahallesi’ne taşındı. Mahallede bulunan mescidin yetersiz gelmesi ve mahalle sakinlerinin talepleri üzerine ikinci mescit için çalışmaları başlattıklarını ifade eden Başkan Işıklar, çalışmaları denetledi. Mescit çok yakın zamanda ibadete açılarak mahalle sakinlerine hizmet vermeye başlayacak.



Silivri Belediyesi




Geri Dön