26 / 04 / 2024

Silivri'de büyük yatırımlar için uygun araziler var!

Silivri'de büyük yatırımlar için uygun araziler var!

İstanbul ve Trakya'nın gelişime açık ilçeleri arasında olan Silivri; yerleşim, imar, altyapı, eğitim, turizm, tarih, sanayi ve coğrafi konumu açısından çevresindeki birçok il ve ilçeden avantajlı bir konumda bulunuyor.



Tüm bu avantajları bünyesinde toplayan Silivri, her tür gelişime açık bir ilçe.Türkiye'nin dış ticaretine verdiği katkıyla dikkat çeken ilçemiz için geleceğe umutla bakabileceğim birçok proje bulunuyor. Özellikle geniş arazilere sahip olan üçede finans, ticaret, hizmet, sağlık, eğitim ve turizmle ilgili yatırımların artmasını bekliyoruz. Buna ilave Silivri için İstanbul, 1-100.000 ölçekli çevre düzeni planında verüen stratejik kimi fonksiyonlar ilçenin çekim merkezi olma hedefini destekliyor. Bu plan sayesinde ilçemizin daha fazla nüfus çekeceğini ve yeni istihdam sahalarının kurulacağını söyleyebilirim. 




Bilgiye dayalı ekonomik gelir hedefleniyor


İlçemiz; düzenli sanayileşme ve keşfedilmeyi bekleyen birçok tarihi mekanıyla,İstanbul'un yoğun yaşantısından uzak ve bir o kadar da hızla gelişen projeleriyle yerli ve yabancı birçok yatırımcının yeni gözdesi olmaya devam ediyor. İlçe, büyük arazi gerektiren yatırımlar için uygun alanlara sahip. Dolayısıyla ilçemizde büyük ölçekli yatırımlar açısından uygun araziler bulunuyor. Silivri'nin gerek İstanbul'a gerekse de limanlara ve diğer taşıma enstrümanlarına yakınlığı ise yatırımların gelişi noktasında bizleri umutlandırıyor. Endüstri açısından cazip bir konumda bulunan Silivri'de teknoloji odaklı bir yatırım portresi çizebiliriz. Silivri'nin kentsel yapılanma içinde üniversite, teknoloji geliştirme bölgesi, kültür ve kongre merkezinin yanı sıra turizm alanlarıyla desteklenmesi ve bügiye dayalı ekonomik gelirlerin artırılması temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. 



İstihdamı artıracak projeler üzerinde çalışıyoruz 


Kentin ve kentlinin giderek, değişen ihtiyaçları ve talepleri göz önüne alındığında kente hizmet sunan yerel yönetimlerin hizmetlerinin çeşitlenmesi kaçınılmaz. Bu perspektiften bakıldığında belediyeler de günümüzde sadece alt ve üst yapıyı şekillendiren kurumlar değil. Belediyelerin yerel kalkınmadaki rolü giderek artıyor. Artık belediyeler yereldeki paydaşları ile bölgelerinin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak projeler üretiyor. 



Bu sebeple bizler de sanayicilerin, çiftçilerin, girişimcilerin, yatırımcüarm ve bölgede öne çıkan sektörlerin rekabet gücünü artıracak ve istihdam yaratacak projeler üzerinde çalışıyoruz. 

Bölgenin temel sıkıntılarından biri olan istihdam sorununun çözümü için kurduğumuz Kariyer İstihdam Ofisi, yerel yönetimlerin işsizlik sorununu ortadan kaldırabileceğini ispatladı. Arz ve talebi buluşturarak kalifiye eleman arayan işverenleri, iş arayan vatandaşlarla bir araya getiren merkezimizde 22 branşta, 100'ün üzerinde mesleki eğitim kursu açarak, 2 binden fazla hemşehrimize sertifika verdik. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren bölgemiz iş yerlerinde yaklaşık 10 bin hemşehrimizi işe yerleştirdik. 

Ayrıca, ilçenin kültür, sanat, spor, sosyal ihtiyaçlar, ekonomik ihtiyaçlar, tarım, sanayi ile bütün sektörlerin önünü açacak düzenlemeler yapıyoruz. Sahil düzenlemelerimizden tutun da, meydan ve yol düzenlemelerimize, sosyal ve kültürel aktivitelerin tamamını ilçemize hareketlilik, ekonomik ve sosyal bir canlılık yaratmak adına hayata geçiriyoruz. Çalışmalar tamamlandığında cazibe merkezi haline gelecek ilçemizde, yatırım yapılmasını özendireceğiz, refah ve gelişmeyi bu çarkla beraber döndürmeye başlayacağız. Biz, her daim hareketli ve bu hareketten de bir o kadar refah düzeyini yükselten bir Silivri için çalışıyoruz. 



Dünya Bölge


Geri Dön