23 / 04 / 2024

Silivri'nin en büyük okulu Şubat'ta açılıyor!

Silivri'nin en büyük okulu Şubat'ta açılıyor!

Silivri’nin en büyük okul projesi Şubat ayında hizmete açılıyor. Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Yanmaz, okul projesinin inşaat alanında incelemelerde bulundu.



Silivri’nin en büyük, İstanbul’un ise en büyük projeleri arasında yer alan ortaokul inşaatı Şubat ayında tamamlanacak. İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birim Direktörü Kazım Gökhan Elgin ve Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Yanmaz çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Silivri Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, daha önce Silivri Lisesi olarak da kullanılan bina 16 derslikle faaliyet gösteriyordu. Toplam 2 bin metrekarelik alanda bulunan okul, deprem riski taşıdığı ve eskidiği için yıkılmıştı. Yıkılan okulun yerine Silivri'nin ve İstanbul’un en büyük okullarından biri inşa ediliyor. Okulun toplam inşaat alanı 11 bin 700 metrekareye çıkarılacak ve 48 derslik olarak tamamlanacak. Okulda, bin 200 öğrenci eğitim alacak.

 

Silivri nin en büyük okulu Şubat ta açılıyor!

 

Avrupa standartlarında inşa edilecek Silivri Ortaokul'un kaba inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. 7 bin 265 metrekare açık alan, 410 metrekare teras, 6 bin 855 metrekare dış avlusu olan, 2 adet fen laboratuvarı, 2 adet müzik dersliği, 2 adet görsel sanatlar dersliği, 1 adet bilgisayar dersliği, 1 adet teknoloji tasarım dersliği, 1 adet çok amaçlı salon, 2 adet yemek salonu, 4 adet faaliyet ve oyun odası, 1 kütüphane, 2 mescit, 1 spor salonu, 1 oyun ve hobi salonu, 300 kişilik konferans salonu, 1 adet ana okulu ve FİFA standartlarında kapalı spor salonu bulunacak.


Geri Dön