29 / 03 / 2024

Silivri'nin parselleri lüks sitelerin kullanımına açıldı!

Silivri'nin parselleri lüks sitelerin kullanımına açıldı!

Sayıştay, Silivri Belediyesi’ne ait 60 arsanın satışından sonra rapor hazırladı. Raporda, imar planlarında park, yeşil alan, yol, otopark olması gereken yerlerin n lüks sitelerde oturan vatandaşların kullanımına açıldığı belirlendi.



Sayıştay, Silivri Belediyesi ile ilgili satışların raporlarını hazırlandı. 60 milyon TL’ye elinden çıkardığı arsaları, Danıştay’ın satışı iptal etmesi sonucu 200 milyon TL ödeyerek geri alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın imar planlarında park, yeşil alan, yol, otopark olması gereken yerlerin özel sitelerin kullanımına açtığı belirlendi. 

Akşam Gazetesi'nden Ercan Öztürk'ün haberine göre, Kamu kurumlarıyla ilgili incelemelerini tamamlayan Sayıştay, tespit ettiği olumsuzlukları bir rapor haline getirdi. Silivri Belediyesi hakkında ise sayfalarca rapor hazırlandı. Raporda, 53 adet yeşil alanın sosyal tesislere dönüştüğü belirlendi. 

Belediyenin tasarrufunda olup imar planında yeşil alan, park, yol veya otopark olarak ayrılan yerlerin Silivri’deki özel konut siteleri tarafından bedelsiz kullanıldığını tespit eden Sayıştay, raporunda “Kamu idaresinin söz konusu işgalli alanlardan sadece 2 site için ecrimisil tahakkuk işlemi yaptığı diğer 53 site için herhangi bir ecrimisil tahakkuk işlemi yapmadığı tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Kamuya açık alanların etrafının duvarlarla çevrilerek havuz, çocuk parkı, yürüyüş yolları gibi amaçlar için kullanıldığı belirtilen Sayıştay raporunda, “Deniz kenarında olan büyük sitelerin, site etraflarını duvarlar ile örmelerinden dolayı halkın denize inmelerinin de engellendiği görülmüştür” diyerek anayasal bir hakkın çiğnendiğine vurgu yaptı. Sayıştay’ın bu tespitlerinin ardından Silivri Belediyesi’nin savunması ise şu şekilde oldu: “Bulgunuza siteler için ecrimisil ihbarnameleri düzenlenmiş olup, tahsiline çalışılmaktadır'' denildi.

Raporda, şu ifadeler yer aldı: ''Mülkiyeti veya tasarrufu belediye ait yüksek kira geliri getirmesi muhtemel olan otopark, düğün salonu, halı saha gibi taşınmazların çok düşük bedellerle spor kulüplerine kiraya verildiği ve bu kulüplerden tahsilat işleminin de yapılmadığı, Silivri Spor Külübüne sahildeki en işlek otopark alanın herhangi bir meclis veya encümen kararı alınmadan ücretsiz kullandırıldığı, Alibey Spor Kulübünün işlettiği otopark alanının otopark olarak kullandırılmaması gerektiği halde kullandırıldığı ve kira süresi bittiği halde tahliye edilmediği tespit edilmiştir.'' 


Geri Dön