25 / 04 / 2024

Silivri'nin tapu sorunu belediye meclisinde!

Silivri'nin tapu sorunu belediye meclisinde!

CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'ın ortak hareket çağrısının ardından AK Parti ve MHP'den tapu sorununun çözümünde olumlu sinyaller verildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Mağduriyetlerin yaşanmaması için dikkatli, hassas bir çalışma yapılıyor" dedi.



CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'ın ortak hareket çağrısının ardından AK Parti ve MHP'den tapu sorununun çözümünde olumlu sinyaller verildi.

Silivri Hürhaber'de yer alan habere göre; Silivri Belediyesi Kasım Meclisi'nin Pazartesi güü yapılan oturumunda CHP Grubu adına açıklama yapan Melih Yıldız, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ile ilçemizde gerçekleştirdikleri köy temaslarından bahsederek, mülkiyet sorununun sürdüğünü belirtti ve  “Sizlerden ricam hep birlikte bu konuya eğilirsek köylülerimizin bu sorununun çözülmesi noktasında adım atarsak faydalı oluruz diye düşünüyorum” çağrısında bulundu.

Silivri nin tapu sorunu belediye meclisinde!

YILDIZ'DAN MÜLKİYET SORUNU İÇİN İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Yıldız, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: 

“CHP İstanbul Milletvekilimiz Akif Hamzaçebi geçtiğimiz günler ilçemizi ziyaret ederek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerde köylerimizin mülkiyet sorunlarının çözülmediğini, bazı taleplerin ret edildiği ya da sonuçlandırılamadığını öğrendik. Bu konu ile ilgili köylerde yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetleri söz konusu arkadaşlar. AK Parti ve MHP'nin de desteklerine ihtiyaç var. Sizlerden ricam hep birlikte bu konuya eğilirsek köylülerimizin bu sorununun çözülmesi noktasında adım atarsak faydalı oluruz diye düşünüyorum.”

BARLAS: HERKES TAPUSUNA KAVUŞACAK

Yıldız'ın açıklamalarının ardından sürecin yakın takipçilerinden AK Parti İBB ve Silivri AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas söz aldı ve “Tapusuz köyler ile alakalı şu an itibariyle her hangi bir sıkıntı yok. Ret gelen tapular ile ilgili devletimiz rezerv alan kanunu çıkarttı. Bu kapsamda hepsi değerlendirilmektedir. AK Parti Teşkilatı olarak süreci takip ediyoruz. Üç tapusuz köyde yaşayan vatandaşlarımız merak etmesinler; herkes tapusuna kavuşacaktır” diye konuştu.

Silivri nin tapu sorunu belediye meclisinde!

YILMAZ: KOLAY BİR SÜREÇ DEĞİL, ÇALIŞMALAR HASSASİYETLE YÜRÜTÜLÜYOR

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise konuyla ilgili “Yıllara dayanan bir arka plan ve dolayısıyla çözümü kolay bir süreç değil. Mağduriyetlerin yaşanmaması için dikkatli, hassas bir çalışma yapılıyor” açıklamasında bulundu.

Silivri'de müstakil konutlara ilgi arttı!


Geri Dön