23 / 04 / 2024

Sinema salonlarının kira sorununa Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan çözüm!

Sinema salonlarının kira sorununa Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan çözüm!

Pandemi süresi boyunca zor zamanlar geçiren ve kira konusunda AVM ile mülk sahipleriyle sıkıntılı süreç yaşayan sinema salon işletmecilerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sevindiren haber geldi. 



Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Genel Sekreteri Fevzi Genç, pandemi süresi boyunca sinema sektörü olarak zor zamanlar geçirdiğini ve kira ödemeleri konusunda yaşanılan sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kültür ve Turizm Bakanlığının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle ayakta durmakta zorlanan sinema salonlarına vereceği 15 milyonluk destek paketi ile bu sorunlarının çözüleceğini söyleyen Genç destekleri için Kültür Bakanlığı'na teşekkür etti. 

Sinema salonlarının, sektörün talebiyle kapandığını belirten Genç, "Kasım ayındaki bu son kapanma bizim isteğimiz üzerine oldu. Sinema salonlarının yüzde 95'ini temsil ediyoruz. Bir taraftan yapımcılar riske girmeyerek film yayınlamadı, diğer taraftan da AVM ve mülk sahipleri kira talep etti. Sinema salonlarının derdi büyüdü. Büyük zincir sinema salonlarının derdi daha da büyük, küçük salon işletmecilerin de derdi farklı. Herkes sinema yapmak ve evine ekmek götürme derdinde" dedi.

Salgından en çok etkilenen sektörlerden olan sinema salonları, Kovid-19'un patlak vermesiyle martta kapanmış ve Haziran-Ağustos arasında kademeli açılmıştı. Ancak kasım itibarıyla sinema salonlarının tamamı ortak kapanma kararı aldı. Özellikle Anadolu'da sinemayı yaşatmak isteyenler, yerli yapımcıların filmleri vizyona koymak istememeleri sonrasında tamamen seyircisiz kalmıştı.

Dükkanlarını kapatan işletmeciler kira desteği bekliyor!


Geri Dön