28 / 03 / 2024

Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı 15 soruda tüm detaylarıyla!

Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı 15 soruda tüm detaylarıyla!

Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı 15 soruda tüm detaylarıyla haberimizde yer alıyor. İşte Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı 15 soruda tüm detaylarıyla...



Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı ile faizsiz, banka kredisiz herkese gayrimenkul sahibi olma imkanı sunuluyor. Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı 15 soruda tüm detaylarıyla haberimizde yer alıyor. İşte Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı 15 soruda tüm detaylarıyla...

Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı 15 soruda tüm detaylarıyla!

1) Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı nedir? 

Yapı Tasarruf Sandığı, ev veya araç sahibi olmak isteyen herkese, gerekli olan kaynağı çeşitli ödeme planlarıyla sağlıyor. 

2) Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı nasıl işliyor?

Yapı Tasarruf Sandığı müşterileri; faizsiz, dilerse peşinatsız ve ekstra maliyetler ödemeden kendilerinin belirleyeceği kolay ve bütçelerine uygun ödeme planlarıyla, Türkiye’de istediği yerden ihtiyaç duydukları ev, iş yeri ve araç sahibi olabiliyor.

Yapı Tasarruf Sandığı kapsamında uygulanan tasarruf modeliyle, isteyen herkes banka kredisiz ve faizsiz olarak ev, iş yeri ve araç sahibi olabiliyor. Çekiliş ya da sabit veya az az artan taksitlerle ödeme yapma imkanı sunuluyor, müşteriler seçimlerini buna göre yapıyor. 

3) Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı Serbest Planlı Tasarruf Programı nedir?

Bu yöntemde, konut veya araç almak isteyen kişiler, kendi belirledikleri taksit miktarı, peşinat (isterse peşinatsız) ve vadeye göre oluşturdukları tasarruf planında faizsiz, kredisiz tasarrufunun tamamını teslim alacağı zamanı da belirleyerek sisteme dahil oluyor.

4) Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı çekilişli tasarruf programıyla nasıl ev alınır?

Bu yöntemde, konut veya araç almak isteyen kişilere, kendi belirledikleri taksit tutarı, peşinat (isterse peşinatsız) ve vadeye göre hazırladıkları tasarruf planına göre bir teslimat tarihi verilir. Tasarruf teslimatları en geç bu tarihte gerçekleştirilir. 

Fakat çekilişli tasarruf programında, belirledikleri plana uygun şartlar sağlandığı durumda teslimat hemen gerçekleştirilebilir. 

5) Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı çekilişi nasıl yapılıyor?

Noter huzurunda sıra tespiti ile üyelerin konut ya da araç sahibi olmasına imkan sunuluyor. Sözleşmesindeki belirlenmiş teslimat tarihi veya çekiliş ile kendisine sıra gelen tasarruf sahiplerinin tapuları hemen teslim ediliyor. 

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı çerçevesinde başvurulardan 3 ay sonra çekilişlere katılım izni veriliyor. Çekiliş sırasında isminin çıkması durumunda kişi, teslimat süresini beklenmeden konutunu teslim alınabiliyor.

Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı 15 soruda tüm detaylarıyla!

6) Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığına kimler katılabiliyor? 

Yapı Tasarruf Sandığına katılmak için herhangi bir ön şart gerekli değil.Ev ya da araç almak isteyen ve planlarını erteleyen herkes bu sisteme katılabiliyor. 

7) En fazla kaç ay taksit yaptırılabilir? 

Uygulama kapsamında taksit miktarı ve taksit sayısı müşteriler tarafından belirleniyor. Yapı Tasarruf Sandığı’ndan konut alacak kişiler, 20 aydan 120 aya kadar taksitten yararlanabiliyor.

8) Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’ndan hangi evler alınabilir?

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı uygulaması kapsamında, Türkiye sınırlarında yer alan herhangi bir konut alınabiliyor. Evler ile ilgili zorunlu bir kriter bulunmuyor. 

9) Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nda faiz ve vade farkı bulunuyor mu?

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'nda faiz ya da vade farkı uygulamaları mevcut değil. Ancak ev alacak kişiler,  resmi ekspertiz ücretini, satın alım sonrası zorunlu ev sigortasını, kaskosunu ve resmi tapu harcını ödüyor. Aynı zamanda yüzde 10 olarak belirlenen hizmet bedeli ödeniyor. 

10) Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nda taksit ödemeleri ne zaman başlıyor?

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nda taksit ödemeleri, başvuruların ardından kişi tarafından belirlenen ödeme planı kapsamında istenilen zamanda başlatılır. 

Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı 15 soruda tüm detaylarıyla!

11) Yapı Tasarruf Sandığı’na nasıl başvurulur?

Yapı Tasarruf Sandığı’na başvuru için gerekli evraklar;  kişinin kimlik bilgileri ve ikametgah belgesi olarak belirlendi. 

12) Yapı Tasarruf Sandığı’nda kefil isteniyor mu?

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’na katılmak için kefil isteniyor. 

13) Ev teslim alındıktan sonra taksitler ödenemezse ne olur?

Teslimatını alan tasarruf sahipleri, taksitlerini düzenli şekilde ödemeli. Teslimat yapılmasının ardından taksitin gününde ödenmemesi durumunda, şahısların ödeme geciktirme nedenleri mücbir sebep değil ise, Yapı Tasarruf Sandığı yasal işlem başlatabilir veya müşteri ile karşılıklı anlaşarak ödeme planında yeniden bir yapılandırmaya gidebilir. 

14) Alınan evin kalan ödemeleri vadesinden önce yapılabilir mi?

Evini teslim alam kişiler, kalan ödemelerini vadesinden önce kapatabilir. 

15) Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nda ev teslimi için hangi evraklar gerekli?

Evin teslim tarihi geldiğinde, alınan konuta “Satılamaz” kaydı koyulması amacıyla vekaletname, ev alan kişinin ve kefillerinin kimlik bilgileri gerekiyor. Aynı zamanda ilgili belediyeden alınmış rayiç belgesi, resim, tapu örneği, tapu takdiyat bilgilerinin de bulunması gerek.

Sinpaş Yapı Tasarrufu Sandığı ile faizsiz kredisiz ev sahibi olma imkanı!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön