25 / 04 / 2024

Sinpaş'tan Ankara'ya kayak pistli site!

Sinpaş'tan Ankara'ya kayak pistli site!

Ankara’da İncek Life ve Altınoran’ın yanı sıra 3 proje daha planlayan Sinpaş Holding, toplam 14 bin konut hedefliyor. Bir başka proje bölgeye kayak merkezi yapmak.



Sinpaş Holding, 40 yıl önce kurulduğu Ankara’da yatırımlarına hız verdi. 2011 yılından itibaren Ankara’ya Altınoran ve İncek Life projelerini taşıyan Sinpaş Holding, iştirakleriyle birlikte başkentteki yatırımlarını sürdürecek. 2015’in ilk yarısında Sinpaş GYO, Gaziosmanpaşa ve Çankaya’da, yılın ikinci yarısında da Servet GYO, Oran’da  projelerini devreye sokacak. Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Ankara’da mevcut projeleriye yaklaşık 5 bin konut ürettiklerini belirterek, “Ankara’ya girdiğimiz 2011 yılı sonundan 2015 yılına kadar planlanan 430 bin konut ihtiyacı sürüyor. Ankara’da yeni projelerle büyümeye devam edeceğiz. Toplam 14 bin konuta ulaşacağız” diye konuştu.

 

Sektörün lideri 

 

Ahmet Çelik, gayrimenkul sektörü ve holdinge ilişkin değerlendirmede bulundu. 2014’te iki gergin seçim ve çevre ülkelerdeki sorunlar nedeniyle iki çeyrekte ciddi düşüş olduğunu belirten Çelik, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra satışlar ciddi şekilde arttı. Yapı ruhsatı ve yapı kullanım belgesi alımında da büyük artış var. Satışlarda da yüzde 25’e varan artış var. Biz Sinpaş olarak, bu yılın olumsuzluklarından etkilenmedik ve Ekim ayında 2014 yılı hedeflerimizi yakaladık. 1.2 milyar lira değerinde 2 bin 504 konut satışı gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar da bu artışımız devam edecek. Bu yıl içinde yüzde 20 büyüme anlamına geliyor.” Son 5 yıllık verilerini de açıklayan Çelik, 12 bin konut satışıyla 7 milyar lirayı aşan satış cirosuna ulaştıklarını, böylece özel sektörde konut geliştiren şirketler arasında liderliğe ulaştıklarını söyledi.

  

İncek’in öncüsü oldu

 

SİNPAŞ GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, keşfedilmemiş yerlerde proje geliştirerek, birçok bölgenin ‘öncüsü’ olduklarını söyledi. İstanbul’da Çekmeköy ve Halkalı’da yatırım yapan ilk markalardan olduklarını anlatan Gacemer, şöyle konuştu: “Ankara İncek’te de öncü olduk. Bizden önce İncek’te konut projesi yoktu ve 2 yıl içinde onlarca şirket bölgeye adım attı. İncek Blue ve İncek Green adlı projelerimizi 40. yılımız kapsamında satışa sunduk. Ankara’da 2015 yılında Çankaya ve GOP projelerini satışa sunmayı planlıyoruz.” 

 

Gacemer, Sinpaş GYO’nun bu yıl 860 milyon lira değerinde 1.830 konutu satışa çıkardığını belirterek, yıl sonunda 700 milyon ciro ve 1.400 satış hedeflediklerini kaydetti.

 

1.8 milyon m2’lik alanda dev proje

 

Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, Altınoran projelerinin Türkiye’nin en büyük temalı yaşam projesi olduğunu söyledi. Toplam 1 milyon 850 bin metrekarelik alana sahip projenin içerisinde 640 bin metrekarelik peyzaj alanı bulunduğunu belirten Çelik, şunları söyledi: “Proje kapsamında rekreasyon alanımıza 100 bin ağaç dikilecek. Altınoran projesinde toplam 2 bin 647 konut yer alıyor. Altınoran, aynı zamanda en fazla sosyal donatıyı bünyesinde taşıyan proje olma özelliğine de sahip. Ankaralılara yılın 4 mevsimi kayak yapabilecekleri bir Kayak Vadisi sunuyoruz. Profesyonel ve amatör pistleri, teleferiğiyle tüm Ankaralılara hizmet edecek. Skywalk ile Grand Canyon’daki gibi gökyüzünde yürüme deneyimini yaşatacağız. Altınoran, Ankara’nın yeni bir merkezi, yeni bir ikonu olacak.” Çelik, 2015 yılı ikinci çeyreği itibariyle  Ankara  Oran’da yeni projelerinin lansmanlarının olacağını sözlerine ekledi.

 

365 gün açık

 

Sinpaş’ın Altınoran projesinde evlerin aşağısındaki yamaç alana kayak pisti ve 100 bin ağaçlık orman kurulacak. Ankara’da 365 gün kayak yapılacak.


Geri Dön