28 / 03 / 2024

Şişli'deki 500 milyon dolarlık binalar için rant tartışması!

Şişli'deki 500 milyon dolarlık binalar için rant tartışması!

Şişli'de bulunan 500 milyon dolar değerindeki 9 binanın İstanbul Şişli Vakfı'na 1 TL'ye devreden karara mahkeme dur dedi. Belediye Başkanı Hayri İnönü, binaların Şişli halkına iade edileceğini söyledi.



Şişli Belediyesi'nde 500 milyon dolar değerindeki binaları İstanbul Şişli Vakfı'na 1 TL karşılığında devreden karara mahkeme dur dedi. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, değeri 500 milyon dolar olan binalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre İnönü, "Bu devir bizim sosyal belediyecilik anlayışıyla bağdaşmıyor. 9 binanın Şişli halkına iadesi için mücadelemi sürdüreceğim" şeklinde konuştu.

Eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül'ün, 9 binayı 1 TL'ye vakfa devretmesi mahkemeye taşınmıştı. Sarıgül'den sonra başkan olan İnönü,  yürütmeyi durdurma kararının çıkması için harekete geçmişti.  Mahkeme hukuksuz devir işleminin tahsisini iptal etti.

Devirler hukuk dışı

Şişli halkının hakkını kimseye yedirmeyeceğini vurgulayan İnönü, "Okmeydanı, Esentepe, Maslak, Ayazağa gibi bölgelerde devirleri yapılan binalar tüm Şişli halkınındır. Bazı binalar kiraya verilmiş. Örneğin 2012 kayıtlarda satılmış görünen Okmeydanı'ndaki 5 katlı bina özel bir eğitim kurumuna kiraya verilmiş. Kolejin sahibi Kağıthane'de oturan eski bir öğretmen görünüyor. Yaptığımız incelemelerde binaların işletmesi, devirleri ve mevcut durumları sorunlu. İnanılmaz bir rant yaratılmış. Bu ranttan Şişli halkının yararlanması için mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Meclis üyeleri çoğunluğu eski belediye başkanında olduğu için mahkeme kararına rağmen, devri yeniden meclise getirip oy çokluğuyla geçirdiler" dedi.

9 bina Şişli halkına iade edilecek

Hukuksuz bir tahsisin yapılamayacağını söyleyen İnönü, "Meclis üyelerimizin yaptığı bu girişimi kabul etmem mümkün değil. 9 binanın Şişli halkına iadesi için mücadeleye devam edeceğimi bilmelisiniz" ifadelerini kullandı.


 


Geri Dön