29 / 03 / 2024

Şişli'deki 500 milyon dolarlık binaların devri iptal edildi!

Şişli'deki 500 milyon dolarlık binaların devri iptal edildi!

Şişli Belediyesi’nde 500 milyon dolar değerindeki binaların İstanbul Şişli Vakfı’na 1 TL karşılığında devreden karar yine gündemde. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, kararın iptali için mahkemeye başvurdu. İnönü, mahkemeden olumlu cevap aldı.



İstanbul'un gayrimenkul açısından en değerli bölgesi Şişli'de bulunan 500 milyon dolar değerindeki binaların İstanbul Şişli Vakfı’na 1 TL karşılığında devreden karar yine gündemde. 2014'te belediye başkanlığına seçilen Hayri İnönü karara itiraz etti. 

İstanbul Şişli Vakfı’nın kurduğu Şişli Meslek Yüksek Okulu’na 30 yıllığına 1 TL karşılığında tahsis edilen ve değerinin 500 milyon doları geçtiği belirtilen 9 binanın kullanım haklaı İstanbul Şişli Vakfı’nın kurduğu Şişli Meslek Yüksek Okulu’na 30 yıllığına 1 TL karşılığında tahsis edilen 9 bina, Şişli Belediyesi Meclis kararı ile Şişli Meslek Yüksekokulu’na devredilmişti.

Hürriyet Gazetesi'nde Jale Özgentürk'ün haberine göre, Başkan İnönü, özel bir vakıf üniversitesine imtiyaz sağlayan hukuksuz bir tahsisin yapılamayacağı görüşüyle, kararın iptali için mahkemeye başvurdu. Mahkemeden karar çıktı. Mahkeme, tahsisin usulen hatalı olduğuna, bu hatanın Belediye Meclisi’nde düzeltilmesi gerektiğini açıkladı.

CHP’li üyeler ise mahkemenin kararının iptal anlamına gelmediğini ifade ederek, üç bina için 1 TL karşılığında 30 yıl tahsis kararını yeniden çıkardılar. İnönü ise tahsislerin hukuka aykırı olduğunu savunarak karşıt oy kullandı.

Belediye Meclisi'nde konuşan İnönü,  “Meclis üyelerimizin yaptığı bu girişimi kabul etmem mümkün değil. Bu ne partimin ne benim sosyal belediyecilik anlayışıyla bağdaşıyor. 9 binanın Şişli halkına iadesi için mücadeleye devam edeceğimi bilmelisiniz” dedi.


Geri Dön