19 / 04 / 2024

Site yönetimi firmaları hangileridir?

Site yönetimi firmaları hangileridir?

Site yönetimi, resmi kurum iştiraki ve özel firmalar tarafından gerçekleştirilir. Kurumsal olarak Boğaziçi Yönetim A.Ş.'den sonra Emlak Yönetim A.Ş. de sektöre girmiştir.Danışmanlık firmaları ile Ağaoğlu, Artaş, Soyak ve Dumankaya bu hizmeti verir.




Site yönetimi firmaları ne iş yapar?


Sitelerin veya toplu konutların peyzaj- bakım, muhasebe - aidat takip, halkla ilişkiler- tanıtım, teknik işler, çevre - temizlik ve güvenlik işlerini gerçekleştiren firmalardır. 



Site yönetimi çeşitleri hangileridir?




Resmi kurum iştiraki şirketler: İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Boğaziçi Yönetim A.Ş. ve  TOKİ  iştiraki Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. firmaları bu kategoride yer alır. Boğaziçi ve Emlak Yönetim, site yönetimi sektörünün lokomotifleridir. Her ikisi de ortalama nüfusa sahip bir Anadolu şehri kadar konut ve nüfusa hizmet vermektedir. 




İnşaat firmalarının kurduğu şirketler: Soyak, Ağaoğlu, dumankaya, Avrupa konutları gibi marka haline gelmiş inşaat firmalarının kurduğu şirketlerdir. İnşaat şirketleri, yaşam başlayan projelerinde kiralama, aidat, çevre ve güvenlik gibi hizmetlerinin yanı sıra evlerin bakımı, gerekli hallerde onarımı ve satış - kiralama gibi faaliyetleri de üstlenirler. 




Şahıs firmaları: Danışmanlık firması olarak hizmet veren, elektronik ortamda da danışmanlık düzeyinde faaliyet gösterebilen firmalardır.




Boğaziçi Yönetim A.Ş.'nin kuruluş tarihi nedir?



Türkiye’nin, profesyonel anlamda ilk “Yönetim Hizmet Danışmanlığı ve Müşavirlik” şirketi olarak 1997 yılında kurulan Boğaziçi Yönetim A.Ş., başta, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin KİPTAŞ aracılığıyla ürettiği yerleşim bölgeleri olmak üzere,kurulduğu günden bugüne, pek çok toplukonut ve yerleşim biriminden bağımsız ya da kompleks iş merkezlerine,kat malikleri ya da sakinlerinin daha mutlu, huzurlu ve güvenli bir yaşam sürebilmeleri doğrultusunda hizmet vermektedir. 



Yönetimini üstlendiği yaşama alanlarına sağladığı donatılarla,kat malikleri ve sakinlerinin talep ve beklentilerini aşan ölçüde çağdaş ve sorunsuz mekânlar oluşturan Boğaziçi Yönetim A.Ş, ele aldığı yaşam biriminin “emlak değeri”ni artırarak ürettiği“artı değer”le,“site yönetmek” faaliyetini de aşan bir organizasyon ve perspektif sahiptir.




Boğaziçi Yönetim A.Ş müşterilerine hangi hizmetleri sunuyor?




Boğaziçi Yönetim A.Ş, 3 bin personeliyle peyzaj ve bakım, muhasebe ve aidat takip, halkla ilişkiler ve tanıtım, çevre ve temizlik, güvenlik ve teknik işler hizmetleri vermektedir. 




İstanbul'da hangi siteler Boğaziçi Yönetim A.Ş.'ye emanet?



Boğaziçi Yönetim A.Ş tarafından yönetilen İstanbul’un Avrupa yakasındaki siteler, markalı konut projeleri şunlardır; 



AKTEL RESİDENCE SİTE YÖNETİMİ, ARMAĞAN KONUTLARI SİTE YÖNETİMİ, BEY 2023 EVLERİ SİTE YÖNETİMİ, BİR İSTANBUL EVLERİ SİTE YÖNETİMİ, CROWN TOWER SİTE YÖNETİMİ, HALKALI AÇELYA TOKİ KONUTLARI SİTE YÖNETİMİ, ISPARTAKULE PATARA SİTESİ, İSTANBUL BAYRAMPAŞA YORUM EVLERİ SİTE YÖNETİMİ, İSTANBUL FATİH SULUKULE TOPLU KONUTLARI, İSTANBUL HADIMKÖY AKPINAR 4. ETAP TOKİ KONUTLARI, İSTANBUL HADIMKÖY AKPINAR TOKİ KONUTLARI, İSTANBUL HALKALI AKASYA TOKİ KONUTLARI, İSTANBUL HALKALI BEZİRGANBAHÇE TOKİ KONUTLARI, İSTANBUL HALKALI DEFNE TOKİ KONUTLARI, İSTANBUL HALKALI FULYA TOKİ KONUTLARI, İSTANBUL HALKALI GÖL TOKİ KONUTLARI, İSTANBUL HALKALI MANOLYA TOKİ KONUTLARI, İSTANBUL HALKALI MENEKŞE TOKİ KONUTLARI, İSTANBUL İKİTELLİ TOKİ EVLERİ, İSTANBUL KEMERPARK EVLERİ, KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 14. BÖLGE SİTE YÖNETİMİ,  KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 11. BÖLGE SİTE YÖNETİMİ, KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 12. BÖLGE SİTE YÖNETİMİ, KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 13. BÖLGE SİTE YÖNETİMİ, KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 17. BÖLGE SİTE YÖNETİMİ, KİPTAŞ ARNAVUTKÖY KONUTLARI, KİPTAŞ BAŞAKŞEHİR 4 ETAP SİTE YÖNETİM, KİPTAŞ BAŞAKŞEHİR 5.ETAP, KİPTAŞ ESENYURT KONUTLARI 2.ETAP, KİPTAŞ ESENYURT KONUTLARI 3.ETAP, KİPTAŞ ESENYURT KONUTLARI 4.ETAP, KİPTAŞ ESENYURT KONUTLARI 5. ETAP, KİPTAŞ FİNANSKENT KONUTLARI SİTE YÖNETİMİ, KİPTAŞ HADIMKÖY 2. ETAP KONUTLARI, KİPTAŞ HADIMKÖY KONUTLARI, KİPTAŞ KAYABAŞI KONUTLARI, KİPTAŞ MASKO EVLERİ, KİPTAŞ METROKENT KONUTLARI SİTE YÖNETİMİ, KİPTAŞ MİMARSİNAN KONUTLARI, KİPTAŞ SAHİLPARK EVLERİ SİTE YÖNETİMİ, KİPTAŞ SEFAKÖY KONUTLARI, KİPTAŞ SİLİVRİ 2.ETAP KONUTLARI, KİPTAŞ SİLİVRİ KONUTLARI, KİPTAŞ TEPECİK KONUTLARI, KİPTAŞ THE İSTANBUL VELİEFENDİ SİTE YÖNETİMİ, KİPTAŞ TOPKAPI MERKEZ EVLER 1. VE 2.ETAP, KİPTAŞ YAKUPLU EVLERİ, LEMURİA EVLERİ SİTE YÖNETİMİ, MELİSSA EVLERİ SİTE YÖNETİMİ, MERTER CEVAHİR KORU SİTESİ SİTE YÖNETİMİ, METRO REZİDANS SİTE YÖNETİMİ, N TOWERS SİTE YÖNETİMİ, PAŞAKENT KONUTLARI SİTE YÖNETİMİ, REAL İSTANBUL EVLERİ, SERA KONUTLARI SİTE YÖNETİMİ, SOLARKENT SİTE YÖNETİMİ, TAŞOLUK TOKİ 2. ETAP KONUTLARI SİTE YÖNETİMİ, UKRA HANE PLUS SİTE YÖNETİMİ, YILDIRIM BEYAZIT SİTESİ SİTE YÖNETİMİ. 



Anadolu yakasında bulunan ve Boğaziçi Yönetim A.Ş. tarafından yönetilen siteler ise şunlar; 


AGENAPARK EVLERİ SİTE YÖNETİMİ, FUAYE EVLERİ SİTE YÖNETİMİ, İSTANBUL AKASYA EVLERİ, İSTANBUL PENDİK KURTKÖY TOKİ KONUTLARI 1.ETAP, İSTANBUL TUZLA AYDINLI 1. ETAP TOKİ KONUTLARI, İSTANBUL TUZLA AYDINLI 2. ETAP TOKİ KONUTLARI, İSTANBUL TUZLA AYDINLI 3. ETAP TOKİ KONUTLARI, KİPTAŞ DRAGOS KONAKLARI, KİPTAŞ İÇERENKÖY KONUTLARI, KİPTAŞ MALTEPE EVLERİ 2. ETAP, KİPTAŞ PENDİK DOLAYOBA SOSYAL KONUTLARI, KİPTAŞ TUZLA 2.ETAP KONUTLARI, KİPTAŞ TUZLA 4. ETAP SİTE YÖNETİMİ, KİPTAŞ TUZLA ŞİFA KONUTLARI, KİPTAŞ YEŞİLVADİ KONAKLARI, NİSH ADALAR SİTE YÖNETİMİ, ŞEHRİZAR KONAKLARI SİTE YÖNETİMİ. 


Boğaziçi Yönetim A.Ş. tarafından yönetilen sitelerin tamamını görmek için tıklayın!



Boğaziçi Yönetim A.Ş. iletişim bilgileri 


BOĞAZİÇİ KONUT HİZMET YÖNETİM İŞLETMECİLİĞİ VE  TİC A.Ş


Adres: Başakşehir 5. Etap Yeşilvadi Caddesi No :6  Başakşehir/İSTANBUL

Tel:0 212 487 99 51 Fax: 0212 487 99 50

E – Mail : [email protected]

Web: www.bogaziciyonetim.com.tr

www.facebook.com/bogaziciyonetim

www.youtube.com/bogaziciyonetim



Emlak Konut Yönetim A.Ş. kuruluş amacı nedir?


Planlı kentleşme ve konut programı, bilinçli profesyonel konut yönetimi talebini arttırmıştır. Bu çerçevede oluşan yaşam alanlarında, profesyonel yönetim ve hizmet danışmanlığı ihtiyacını, 1300 saha çalışanı ve 45 idari personeli ile Türkiye’de ilk sıralarda yer alan, Emlak Yönetim Hizmetleri A.Ş. 2009 yılından beri faaliyetlerini öncü kuruluş olarak yürütmektedir. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraklerinden Emlak Planlama İnşaat Projesi’nin (EPP) bir kuruluşu olarak faaliyetlerine başlamıştır.



Başta Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Emlak Konut GYO A.Ş., Emlak Planlama İnşaat Proje A.Ş. ve özel sitelerin ürettiği yerleşim bölgeleri olmak üzere, yerleşim biriminden bağımsız kompleks iş merkezleri ve butik alışveriş merkezlerinin yanı sıra Türkiye genelinde uygulamaya geçen kentsel dönüşüm çerçevesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne de hizmet vermektedir.



Toplu konut alanlarında ‘Sosyal Devlet’ anlayışının güçlenmesini sağlayan, doğru yöntemlerle ve modern kentleşmenin, tüm çözümlerini sunan bir yönetim hizmeti veren Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. faaliyete geçtiği ilk günden beri modern, akılcı ve doğru yöntemlerle site yönetimi organizasyonları kurarak gerek kat maliklerine gerekse konut sahiplerine huzurlu, konforlu ve güvenli bir ortam sağlarken, aynı zamanda ortak alanları kullanma bilincini yerleştirerek, ortak yaşama kültürünün benimsenmesine katkıda bulunmuş ve komşuluk ilişkilerini pekiştirici alanlar oluşturmuştur.




Emlak Konut Yönetim A.Ş. İstanbul’da hangi sitelere hizmet veriyor? 


DOĞA PARKI EVLERİ 167/2 174/3, DOĞA PARKI EVLERİ 170/1, TUZLA 1.ETAP 2.KISIM EMLAK KONUTLARI, İSTANBUL ALEMDAĞ ÇEKMEKÖY EMLAK KONUTLARI, İSTANBUL BAŞAKŞEHİR AYAZMA 2. ETAP TOKİ KONUTLARI, İSTANBUL FATİH SULUKULE TOKİ KONUTLARI, İSTANBUL GAZİOSMANPAŞA TOKİ KONUTLARI, İSTANBUL KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 1. BÖLGE (AKİK), İSTANBUL KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 10. BÖLGE (OPAL), İSTANBUL KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 15. BÖLGE ( İNCİ ), İSTANBUL KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 16. BÖLGE ( KEHRİBAR ), İSTANBUL KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 2. BÖLGE ( OLTU ), İSTANBUL KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 3. BÖLGE ( SEDEF ), İSTANBUL KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 4. BÖLGE ( MERCAN ), İSTANBUL KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 5. BÖLGE ( ELMAS ): KAYAŞEHİR 5.BÖLGE ELMAS SİTESİ, İSTANBUL KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 6. BÖLGE ( YAKUT ), İSTANBUL KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 7. BÖLGE ( FİRUZE ), İSTANBUL KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 8. BÖLGE ( SAFİR ), İSTANBUL KAYAŞEHİR TOKİ KONUTLARI 9. BÖLGE ( ZÜMRÜT ), İSTANBUL KÜÇÜKÇEKMECE AYAZMA 1. ETAP TOKİ KONUTLARI, İSTANBUL MALTEPE BAŞIBÜYÜK TOKİ KONUTLAR, İSTANBUL SELİMPAŞA EMLAK KONUTLARI, İSTANBUL YEDİKULE KONAKLARI.


Emlak Yönetim A.Ş.’nin hizmet verdiği siteleri görmek için tıklayın!



Emlak Yönetim A.Ş. iletişim bilgileri


Adres: Bahçeşehir 1.Kısım Mah. Fırat Cad. Didim Sk. No:2/A Uphill Court Bahçeşehir / İSTANBUL

Tel: +90 212 669 83 91

Faks: +90 212 669 16 94

E-Mail: [email protected]

Web: www.emlakyonetim.com.tr




İnşaat firmaları tarafından kurulan site yönetimi şirketlerine örnekler


Avrupa Konutları Site Yönetimleri: Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, firmanın amacını şöyle özetler; 


“Çağımızın kaçınılmaz sosyal yapısı, dünyada olduğu gibi ülkemizde de Toplu Yapı (Konut Siteleri) sürecini başlatmıştır. Makro seviyede Kentsel Dönüşüm planları yapılmakta, projelendirilip uygulamakta, insanımızın daha güvenli, daha temiz, daha bakımlı, kendisini daha özel hissedeceği yaşam ve iş alanları oluşturulmaktadır. 

İnşaatlar coğrafi - iklimsel şartlar, firmanın profesyonelliğine göre 18-36 ay arasında tamamlanmakta ve sakinlerin oturumuna sunulmaktadır. 1-3 yıllık inşaat sürecine nispeten, oturum süreci onlarca yıl sürmektedir. 

Profesyonel inşaat firmaları, akademik seviye inşaat planlamaları sürecine, bu uzun oturum sürecinin yönetimini de aynı akademiklikte sürdürülebilmesi için yalnız matematiksel değil sosyal hesaplar da yapmalıdır. 


İşte gerçek hizmet profesyonelliğinin bir parçası olan oturum sürecinin yönetimi konusunda Avrupa Konutları olarak, siz müşterilerine değil daire, değil yaşam alanı, bunlardan daha ilerisi akademik yönetim destekli yaşam kültürü sunmayı hedeflemiştir… 


Bu yaklaşımla, Avrupa Konutları Projelerinin lokomotif firması ARTAŞ İNŞAAT SAN. TİC. A.Ş., bütçesi de tarafından karşılanmak üzere, bünyesinde, Site Yönetimleri Koordinasyon Ofisi oluşturmuştur.”



Avrupa Konutları Site Yönetimleri iletişim bilgileri


Adres: Yanıkses Sok. Yenimahalle Kültür Merkezi Artaş Grup Merkez Binası No:2 Bakırköy / İstanbul / TÜRKİYE

Telefon: +90 212 571 13 55

Faks: +90 212 571 13 54

E-Posta: [email protected]

Web: www.avrupakonutlarisiteyonetimleri.com



Ağaoğlu Yaşam Yönetimi:  Şirket, internet sitesinde şu cümlelerle anlatılmaktadır; 


“Ağaoğlu siteleri, yönetim planı ile görevlendirilen Ağaoğlu Yönetim ve Denetim Kurullarınca, Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK) ve Yönetim Planı esasları ile "YAŞAM MİMARI AĞAOĞLU KALİTE ve KRİTERLERİ"ne göre yönetilmektedir.


AĞAOĞLU'nun inşa ettiği Çağdaş yaşam alanlarında Yaşamayı AYRICALIK haline getiren bu kriterler, yönetim sistemimizin esasını oluşturmaktadır.


Yönetim sistemimizde yürütülen bütün faaliyetler, özel olarak geliştirilen Site Yönetim Programı ile Kayıt altına alınır, Denetlenir ve Standartlara uygun olarak Raporlanır.


"ÖNCE İNSAN" prensibi ile hareket eden AĞAOĞLU Profesyonel Yöneticileri, emsallerine göre en iyi hizmeti, en düşük aidatlarla sunabilmekten gurur duyar.


AĞAOĞLU'nun marka gücü ve sınırsız satış sonrası destekleri yönetimimizin başarısındaki en güçlü etkendir.”

Ağaoğlu Yaşam Yönetimi iletişim bilgileri şöyledir; 


Adres: Barbaros mah. Ihlamur sk. No.4A, Özel İşyeri No:1 34746 Ataşehir / İstanbul

Web: yasamyonetimi.com



Soyak Site Yönetimi: Firmanın internet sitesinde yer alan bilgiler şöyle; 


“Soyak, değişen yaşam anlayışına paralel olarak, tüm beklenti ve ihtiyaçları belirleyip, insanlara daha rahat, çağdaş, kaliteli ve güvenli biçimde yasayabilecekleri ortamlar sunuyor. Yeşil alanları, alışveriş merkezleri, sosyal tesisleri, tenis kortları, kafeleri, yüzme havuzları, spor tesisleri ve altyapısı ile bir bütün olarak projelendirdiği konutlarda Soyak, sadece kendi alanları ile sınırlı kalmıyor. Yakın çevresinde de yasam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunuyor.


Soyak'ın, doğal çevreye zarar vermeden oluşturduğu konutlar, şehrin bunaltıcı havasından ve gürültüsünden uzaklaşıp soluk alacak bir alan arayanlar için mükemmel çözümler oluşturuyor. Güvenli bir yaşamın gereklilikleri ise 24 saat güvenlik hizmeti ve görüntülü interkom sistemiyle karşılanıyor, her türlü enerji kesintisine önlem olarak ortak mekanları aydınlatan jeneratörler tüm sitelerde aktif halde tutuluyor.


Soyak, çocuklarımızın da güvenle oynayabilecekleri ve eğlenebilecekleri her türlü kaliteli ve güvenli yaşam olanakları sunuyor. Güzel ve etkileyici peyzajlarıyla da projelerine kalite ve renk katan Soyak otopark konusunda da en optimum çözümleri site sakinlerine sunuyor.


Soyak'ın site yönetimleriyle birlikte oluşturulan sinerji sayesinde; Soyak'da yaşayanlar kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetlerde bir araya geliyor ve kendilerini, Soyak ailesinin bir parçası olarak hissediyorlar.”


Soyak Site Yönetimi iletişim bilgileri şöyle;


Soyak Evreka Rezidans Site Yönetimi

Telefon : (216) 672 11 50

Fax : (216) 672 11 49

Gsm : (530) 760 94 04

E-Mail : [email protected]


Soyak Mavişehir A Bölgesi Site Yönetimi

Telefon : (232) 324 60 93

Fax : (232) 324 60 94

E-Mail : [email protected]


Soyak Mavişehir B Bölgesi Site Yönetimi

Telefon : (232) 324 55 70

Fax : (232) 324 15 98


Web: www.soyak.com.tr



Dumankaya Pusula: Dumankaya Pusula Site Yönetim Desteği, şöyle çalışıyor; 


“Dumankaya Pusula hizmetleri Konut Satış Sözleşmesi’nin yapılmasıyla başlıyor, konutunuzun teslimi sırasında ve teslim sonrasında da garanti süresinin bitimine kadar devam ediyor ve bu hizmetler teknik destekten danışmanlığa, site yönetiminden abonelik işlemlerine kadar çok geniş bir yelpaze içinde sunuluyor .


Site Yönetim Desteği; yeni bir sitede yaşam başlarken çeşitli zorluklarla karşılaşılabilir. Bu nedenle Dumankaya teslim ettiği tüm projelerde, yaşam başladığında da hizmet desteğini sürdürüyor. Site yaşamının ilk günden itibaren düzen içinde başlaması ve sürmesi için 1 yıl süre ile geçici yönetimi üstleniyor ve yönetim, temizlik, güvenlik , bahçe bakımı ve teknik hizmetlerin verilmesini sağlıyor. Ayrıca Site Yönetim Planını oluşturuyor, site için düzenli bir yaşam için uyulması gereken kuralları belirliyor, görev dağılımını tespit ediyor ve tüm bu Yönetim Planı’nı daha sonra seçilecek yeni yönetim kuruluna devrediyor.


Çağrı Merkezi 444 7 222

Web: www.dumankayapusula.com




Geri Dön