18 / 04 / 2024

Site yönetiminde oy kullanma!

Site yönetiminde oy kullanma!

Sitede birden fazla bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahip oluyor mu? İşte site yönetiminde oy kullanma hususu...



Site yönetiminde oy kullanma!

Site yönetim kurulu toplantılarında alınacak kararlar kat maliklerin oyları ile belirleniyor. Bir diğer ifade ile kat maliklerinin oyları ile site ile ilgili kararlar alınıyor.


Site yönetiminde her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahip oluyor.


Kat Mülkiyeti Kanuna göre sitede birden fazla bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahiptir; bununla beraber onun malik olduğu bağımsız bölümlerin sayısı ne olursa olsun, sahip olacağı oy sayısı bütün oyların üçte birinden fazla olamaz; oy hesabı yapılırken kesirler gözönüne alınmıyor.

 

Bir bağımsız bölümün birden ziyade maliki varsa, kat malikleri kurulunda bunları içlerinden vekalet verecekleri birisi temsil eder. Kat maliklerinden biri ehliyetsiz ise onu kanuni mümessili temsil eder. 

 

Alınacak karar doğrudan doğruya kendini ilgilendiren kat maliki görüşmelerde hazır bulunabilir, fakat oya katılamaz. 

 

Site yönetiminde vekaletle oy kullanma..

Kat maliklerinden biri, oyunu yetkili vekil eliyle kullanabilir. Bir kişi, oy sayısının yüzde beşinden fazlasını kullanmak üzere vekil tayin edilemez. Ancak, kırk ve daha az sayıdaki kat mülkiyetine tâbi taşınmazlarda bir kişi, en fazla iki kişiye vekâlet edebilir. 


Site yönetiminde işletme projesi!



Geri Dön