26 / 04 / 2024

Site yönetimleri ofisi neden önemlidir?

Site yönetimleri ofisi neden önemlidir?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için 'site yönetimi ve satış&pazarlama' konusunu ele aldı.. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...



Günümüz insanı, projelerde; daire değil yaşam alanı peşinde iken, şimdilerde yaşam kültürü talep etmektedir. Bu kültür, daha güvenli, daha temiz, daha bakımlı sakinlerin kendilerini özel hissedebileceği, sürdürülebilir sakinler memnuniyeti ve emlak değeri artışına yönelik hizmet yaklaşımı içindeki site yönetimi ile oluşur.

Projenin konumu, malzeme kalitesi, mimarisi, vaziyet planı üzerinden sosyal donatılar tecrübe ve nakit ile imalatta hayata geçirilirken, tüm bunların sürdürülebilirliği ise ancak site yönetim ruhu ile mümkün olabilecektir.

Günümüzde, inşaat şirketlerinin referansı vaatlerden ziyade, oturumun başladığı projeler, yani siteler, o sitelerde oturtulmuş site yaşam kültürüdür.

Satış ve pazarlamada ustalaşmış hiçbir firma, böyle önemli ve elle tutulabilir bir referansı kalkıp tecrübesiz ve akademik bilgiden yoksun ekiplere de taşeron bir firmaya da teslim edemez.

Her projenin bir karakteri, her firmanın bir politikası vardır, olmalıdır. Eğer bir firma imalatta marka olacaksa veya olmuş markasına katma değer sağlamaya devam edecekse, satış-pazarlama departmanının yanında bir de site yönetimleri ofisi oluşturmalıdır.

Bu ofisten satış-pazarlamaya ve markaya katma değer sağlayacak yayınlar, eğitimler, uygulamalar tasarlamalı ve bunları sitelerin yaşam alanlarına yansıtmalıdır.

Bu ofisler şirket merkezinde veya sitelerde sabit bir yer değil, dinamik ölçümler, tespitler yapıp personel-malzeme-eğitim-prosedür dörtgeninde mesai mefhumu tanımadan sakinler memnuniyeti eve emlak değerini artıracak çabalarını artırarak devam ettiren amatör heyecanlı akademik bilgili saha tecrübeli site yönetim danışmanlarıdır.

Bu danışmanlık özellikle markaya katma değer sağlamak isteyen imalatçı firmalar için gider değil yatırım kalemidir.


www.konutsitesiyonetimi.com   

Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 


Geri Dön