19 / 04 / 2024

Sivas Net City projesinin lansmanı yapıldı!

Sivas Net City projesinin lansmanı yapıldı!

Sivas'ta hayata geçirilen Net City`in 140 dairelik projesi düzenlenen programla tanıtıldı. Tanıtıma, Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım katıldı.



Büyük Otel’de gerçekleştirilen tanıtım programına Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca ve iş adamları katıldı.


Net City Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Aydın, programda yaptığı konuşmada “Hizmet verdiğimiz her alanda kaliteyi verimliliği ve müşteri memnuniyetini kendimize ilke olarak hedefledik. Net City`i bir yaşam standardı olarak sunduk. Çünkü Net City evleri son derece kullanışlı olan, sosyal tesisleri ve konumu itibariyle öncelik olmuştur" dedi.


Daha sonra Net City`nin 140 dairelik iç mimarisinin tanıtıldığı konuşmaların ardından söz alan Belediye Başkanı Sami Aydın, Net City`in yeni yapılan bir site olmaktan öte farklı anlayışları bünyesinde barındıran, şehre örnek teşkil eden, farklı bir algıyı öne çıkaran çalışma olduğunu söyledi.


Aydın, "Her zaman ifade ediyorum şehirlerin gelişmesi sadece kamunun yaptığı çalışmalarla, yatırımlarla olmuyor. Özel sektör gelişirse o şehirler zaten kendiliğinden gelişiyor. İlk dönem Belediye Başkanlığım zamanlarında Sivas`ta site anlayışının olması gerektiğini ifade etmiştik.  Çünkü Türkiye`de bütün şehirlerde olduğu gibi Sivas`ta da 70`li yıllarda insanların kafasını sokacağı mekanlara ihtiyaç duyulduğu bir şehircilik anlayışı vardı. Kalite ve standart diye bir şey söz konusu değildi. Hatta gecekondu dediğimiz alanların büyükşehirlerimiz de hızla yayıldığı bir süreçti. Daha sonraki süreç apartmanlaşma yani küçük parsellerin müstakil olarak satılması süreci idi. Ve bu süreç 2000`li yıllara kadar devam eden bir süreç oldu. 2000`li yıllardan sonra ise başta büyükşehirlerimiz olmak üzere sosyal alanların, sosyal aktivitelerin de ön plana çıktığı site anlayışının yaygınlaştığını görüyoruz. İşte biz Sivasta da güvenliği ve sosyal aktivitelerin etkinleşmesi, komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi için site anlayışının Sivas`a kazandırılması gerektiğini düşünmüşüzdür" şeklinde konuştu.


O dönemlerde bunun ilk örneğinin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım`ın yaptığı Eğri Köprü Konakları`nın önünü açtıklarını ifade eden Başkan Aydın, "Benzeri bir anlayışla ÖZBELSAN kanalıyla üniversite hocalarımızı şehrimizde tutabilmek için bir proje geliştirmiştik. Ve daha sonra görüyoruz ki Sivas`ta site anlayışı hızlı bir şekilde gelişmeye, yayılmaya başladı. Ancak bunun da standartlarının güçlü olması lazım. Örneğin otopark artık çok önemli. Her insanın daire alırken sadece bağımsız bir bölüm tapusu değil sosyal alanların da önemli bir ihtiyaç olduğunu bilerek daire alması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer otopark yoksa o daire eksik demektir. Bu anlamda inşallah bu yeniliklerin devamı gelecektir" dedi.


"Sivas`ta her yenilik şehrin bir adım ileri gitmesi demektir" diyen Sami Aydın "Ben inanıyorum ki bugün bu proje Sivas ölçeğinde yeni bir proje. İçerisinde bir çok yenilikleri barındıran bir proje. Ama bir çok firmamız yarın bir gün, öbür seneler de daha farklı yenilikleri bünyesinde barındıran projeler üretecektir. Rekabetçi bir anlayış şehre her zaman değer katacaktır. Sivas`ta konut fiyatlarının şu anda yüksek olduğu ifade ediliyor. Bu şehirde bir milyon liralık konutlarda olacak. Olmalı da bununla beraber yüz elli bin liralık, iki yüz bin liralık konutlarda olmalı. Ben bununla beraber bu tür sitelerin komşuluk ilişkilerini de güçlendireceğini düşünüyorum. Çünkü kafeterya diyoruz, sauna diyoruz buradaki maliklerin bu sebeplerle bir araya gelmeleri demek, sosyal aktivitelerden faydalanmaları demek, komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi demektir. Yeşil alanların güçlü olması, çocukların güvenli bir şekilde bu alanlarda oynaması, komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi bakımından bu tür projelerin Sivas için bir kazanç olduğunu düşünüyoruz. Ve Belediye olarak da bunları destekliyoruz" ifadelerini kullandı.


"KAZANAN ŞEHRİMİZ OLSUN"


Sivas`ta az olsun müstakil olsun anlayışının değişmesi gerektiğini söyleyen Aydın, "Paylaşmasını bilmeliyiz. Birlikte yaşamasını bilmeliyiz ki bu şehir huzurlu güvenli bir şehir olsun.  Kardeşlik duyguları güçlü olsun. İnsanların dostluklarının gelişeceği bir yapı olacağını düşünüyorum. Sivas`ta her alanda yeniliklerin devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Sivas`ta inşaat sektörü bizim şehrimizin hatta ülkemizin lokomotif sektörü bu bakımdan kalitede yarışalım. Güzellikte yarışalım. Kazanan şehrimiz olsun. Bu projenin  şehrimize hayırlı olmasını dilerim" dedi.


"YENİ BİR DÖNEM AÇILIYOR"


Son olarak konuşan Vali Alim Barut ise "Buradaki konuşmaları dinleyip görsellere baktıktan sonra şehirle ve imarla ilgili şeyler aklıma geldi. Konutta bir geçmiş dönem vardı. Burada görüyorum ki yeni bir dönem açılmış. Artık kafesi otoparkı olan ve güvenliği önceden düşünülen, yönetim planı önceden oluşturulan ve sadece 150 m2 mülkiyet imkanı veren yeni bir döneme girmişiz. Sivas’ta buna ayak uyduruyor. İşte bu eserin emeği olan Belediyemize ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Program  davetlilere yemek ikramının ardından sona erdi.


Bizim Sivas


Geri Dön