26 / 04 / 2024

Sivas Stadı'nın yüzde 78'i tamamlandı!

Sivas Stadı'nın yüzde 78'i tamamlandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iş birliğinde Sivas'ta yapımına başlanan yeni stadyumun yüzde 78'i tamamlandı.



Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iş birliğinde Sivas'ta yapımına başlanan yeni stadyumun yüzde 78'i tamamlandı.Yeni stadyumdaki çalışmalara bakıldığında stadyumun ligin ilk yarısında oynanacak müsabakalara yetişmesinin zor olduğu görünüyor. 


Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un yeni sezonla birlikte maçlannı oynamayı planladığı yeni stadyumun yüzde 78'i tamamlandı. 


Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iş birliğinde Sivas'ta yapımına başlanan yeni stadyumun yüzde 78'i tamamlandı. 18 Haziran 2012'de ihalesi yapılan ve 25 Mayıs 2013'e temeli atılan 25 bin seyirci kapasiteli yeni statta çalışmalar sürüyor. Stadyumda dış cephe kapatma, tribün üstü kapatma, ince işçilik, çevre düzenlemesi işlerinde çalışmalar belirlenen programlar dâhilinde devam ediyor. Stadyum tribün üst kapatma işi tamam gibi. 


Tribün üstleri tamamen kapalı olacak stadyumda üst kapatma işi hemen hemen tamamlandı. Stadyumda karşılaşmayı takip edecek futbol severler, kardan ve yağmurdan bu sayede etkilenmeyecek. Stadyumda dış cephe kaplama çalışması sürüyor. Sivaslı futbol severlerin titizlik içinde takip ettikleri bu çalışmada stadyumun yansının tamamlandığı görülüyor. Dış cephe kaplama çalışmalannın önümüzdeki ay içinde tamamlanması hedefleniyor. 


SEZONA YETİŞMESİ ZOR 

Yeni stadyumun sezonun ilk yarısına yetişmesi zor görünüyor. 

Spor Toto Süper Ljg'de 2015-2016 sezonu 14 Ağustos 2015 tarihinde başlayacak. Yeni stadyumdaki çalışmalara bakıldığında stadyumun ligin ilk yansında oynanacak müsabakalara yetişmesinin zor olduğu görünüyor. Medicana Sivasspor, süper ligde yeni sezonda ilk yan müsabakalannı büyük bir olasılıkla 4 Eylül Stadyumu'nda oynayacak. 


Kaba işçilik bitti 

11 Yeni stadyumda kapa işçilik bitti. Yüklenici firma stadyumda ince işçilikteki çalışmalarını sürdürüyor. Stadyum içinde ve dışında yapılan ince işçilik çalışmalann da çok sayıda işçinin çalıştığı gözleniyor. 


Çevre düzenlemesi yapılıyor 

Stadyum inşaatı yapım işinde bir yandan da çevre düzenlemesi işi yapılıyor. Stadyumun etrafındaki alanda yapılan çalışmalarda müsabakaları takip etmeye gelecek futbol severler araçlannı bu bölgelere park edecek. 


Avrupa Standartlarında olacak 

TOKİ tarafından Sivas'a yapılan stadyum Avrupa standartlarında olacak. Birçok yeni özelliğiyle öne çıkacak stadyum Türkiye'nin en önemli stadyumlarından birisi olacak. "Ekolojik stat" özelliği taşıyacak stadyum, 130 bin metrekare alan üzerine kurulu komplekste 29 bin metrekare alanı kaplayacak. Alttan ve tribün ısıtması olacak stadyumun içi ile dışı arasında 810 derecelik ısı farkı olacak. Kuzey bölümde bulunan iki kabuk sistemi sayesinde kuzeyden gelen rüzgarlar kesilerek stat içinde ısı artışı sağlanacak. Stat, güneş panelleri sayesinde elektriğinin bir kısmını üretecek. Çatıda bulunan oluk sistemi sayesinde binken yağmur ve kar sularını bodrum katında kullanma suyu olarak depolayacak olan ekolojik stad, futbolseverlere seyir keyfi sunacak. 


TEMELİ 2013'DE ATILMIŞTI 

Sivas'a yapılan stadyumun temeli 25 Mayıs 2013 tarihinde atıldı. Stadyumun temeli, Milli Savunma Bakan İsmet Yılmaz ve dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılcın katıldığı törenle 25 Mayıs 2013te ablmışb. 


ZEMİN TRANAJI AĞUSTOS'TA 

Yeni stadyumda zemin altyapı tranaj çalışmalannın Ağustos ayında başlayacağı belirtildi. Çim zemin serim işlerinin tranaj çalışmalann tamamlanmasından sonra yapılacağı stadyum sulu sistem şeklinde yapılacak. 


Sivas Memleket


Geri Dön