24 / 04 / 2024

Sivas Termal Yaşam’da geri sayım başladı!

Sivas Termal Yaşam’da geri sayım başladı!

Sivas Termal Yaşam Merkezi projesi, Sivas merkezli dört büyük şirket grubunun bir araya gelerek kurduğu şirket tarafından yapılmaktadır.Sivas Termal Yaşam Merkezi otel ve devre mülk olarak iki kısımdan oluşmaktadır.



Sivas Termal Yaşam Merkezi projesi, Sivas merkezli dört büyük şirket grubunun bir araya gelerek kurduğu şirket tarafından yapılmaktadır.


Sivas Termal Yaşam Merkezi otel ve devre mülk olarak iki kısımdan oluşmaktadır. Sivas Termal Yaşam Merkezi Projesi 1.etap ve ikinci etap tamamlandığında toplam 100.000 milyon TL.’lik bir yatırım olacaktır. 


2013 Temmuz ayında başlayan Sivas Termal Yaşam Merkezi Projesi’nin, 1. etabı olan devre mülk kısmının 2015’in ilk yarısında, otel kısmı ise, 2017 de tamamlanmış olacak.


Devre mülk Sivas Termal Yaşam Merkezi 8500 devreden oluşmaktadır. Sivas’ta ilk olması ve lokasyon olarak Türkiye’de bulunan termallerle mukayese edildiğinde en iyi konumda yer almaktadır. 


Hızlı trenle şehir merkezine 10 dakika Yıldızdağı kayak merkezine 20 dakika havaalanına 10 dakika mesafededir. Tabiat doğa harikası olup Kızılırmak ve Yıldızdağı Irmağı’nın kesiştiği noktada bulunmaktadır. 


Kaplıcanın suyu yüksek mix karışımlı, mineral zengini ve tedavi edici özellikleri üst seviyede olan birince sınıf termomineralli bir sudur. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı’nın istatistiklerine göre fiziksel ve romatizmal hastalıklarda tedavi başarı oranı %90 seviyesindedir.


Sıcak Çermik sadece termal sağlık turizmi ile değil, 15 km ilerideki Yıldızdağı ile kayak turizmine, 25 km mesafedeki tarihsel anlamda Dünya’nın en önemli kent meydanlarından olan ve 1270’li yıllardan kalan devrinin dört şaheserini, medresesini bir arada barındıran Sivas şehir merkezi ile tarih ve kültür turizmine bağlanacaktır.


Sivas Termal Yaşam Merkezi’nin kurulma amacı, Türkiye’nin en zengin ve en iyi suyuna sahip olan bölgesini canlandırmak ve şehre ve ülkeye katma değer ve istihdam sağlamaktır. 


Başladığı günden beri büyük ilgi gören projenin şu an itibariyle önemli bir kısmı satılmış bulunmaktadır. Yatırım tamamlandığında yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlanacaktır. 


Geri Dön