25 / 04 / 2024

Sivas Yeni Numune Hastanesi açıldı!

Sivas Yeni Numune Hastanesi açıldı!

Temeli 2011 yılında atılan 700 yataklı olarak tasarlanan Sivas Yeni Numune Hastanesi'nin açılışı TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla hastane konferans salonunda gerçekleştirildi.



Hastane konferans salonunda gerçekleşen açılış programına TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, diğer il protokolü üyeleri, hastane personeli ve vatandaşlar katıldı.


Sivas’ta temeli 2011 yılında atılan 700 yataklı Yeni Numune Hastanesinin açılış töreninde konuşma yapan Müsteşar Gümüş, “Sivas; diğer illerle beraber güçlü bir sağlık örgütü olan ilimiz. Bu tesisle beraber inşallah aynı misyonla görevine daha güçlü olarak devam edecek. 104 bin m2 kapalı alan, 700 yatak, 79 yoğun bakım, 100’e yakın poliklinik, 3 bin 115 m2 acil servis, 28 ameliyathanesi olan çok güçlü bir hastane. İnşallah bundan sonraki süreçte içini de cihazıyla, ekibiyle iyi doldururuz. Hem Sivas’ımıza hem de komşu illerimize sağlık hizmetini sunar. Buradan hastaların diğer illere gitmesine müsaade etmeyiz. Üniversitemizle beraber Sivas hem kendine yeter hem de komşularına hizmet eder. İnşallah kısa süre içinde Yıldızeli, Gürün, Zara devlet hastanelerini de açacağız. Şarkışla ve Gemerek hastanelerimizin yatakları nitelikli hale gelecek. Suşehri ise ihale aşamasında. Sivas’ımıza bu esert hayırlı olsun. Allah mübarek etsin” şeklinde konuştu.


TOKİ Haber 


Geri Dön