23 / 04 / 2024

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın açılacak!

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın açılacak!

Sivas'ta yapımına 2017'de başlanan ve Türkiye'nin ilk ay yıldız şeklindeki camisi olan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın gerçekleşecek törenin ardından ibadete açılacak.



2017 yılında Sivas'ta inşaatına  başlanan ve 'ay-yıldız' şeklindeki mimarisiye sahip caminin yapımı tamamlandı. Yukarı Tekke Mezarlığı yakınlarında, belediye ve hayırsever vatandaşların iş birliği ile gerçekleşen 7 bin metrekare kapalı alana sahip caminin yıldız şeklindeki kapalı alanında 3 bin 500 kişi, hilal şeklindeki avlusunda ise 4 bin 900 kişi namaz kılabilecek.

Takvim'de yer alan habere göre; camide bulunan açık ve kapalı alanlarda toplamda 8 bin 400 kişi aynı anda ibadetini yapacak. İç tefrişatı yapılan caminin halıları da serilip, süslemeleri tamamlandı.

Mimarisiyle dikkat çeken caminin süslemelerini Sivas Özgecan Hanımlar Kültür Merkezi'nde kurs gören kadınlar üstlendi. Süslemelerinde filografi sanatından Arapça 'elif' ve 'vav' harfleri ile özel işlemeli tablolar yer alıyor.

Dış mimarisi kadar iç özelliklerine sahip cami yarın düzenlenecek tören ile hizmete açılacak. Camide yapılacak açılış programın ardından cuma namazı kılınacak.


Geri Dön