29 / 03 / 2024

Sivas'ta asfalt üretim tesisi açıldı!

Sivas'ta asfalt üretim tesisi açıldı!

Sivas'ta saatte 240 ton asfalt üretecek olan asfalt plentinin açılışı gerçekleştirildi. Programda konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Bu asfalt plenti 240 ton saat kapasitesindedir. Yani saatte 240 ton asfalt üretiyor" dedi...



Sivas Belediyesi'nin saatte 240 ton asfalt üretecek olan asfalt plentinin açılışı gerçekleştirildi.


Hizmet sahasının giriş bölümünde edilen dualarla birlikte açılış kurdelesini Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç, kesti.


Programda konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Bu asfalt plenti 240 ton saat kapasitesindedir. Yani saatte 240 ton asfalt üretiyor. Belediyenin üç dönemde plentleri olmuş. Süleyman Çanka döneminde 60 tonluk bir plent, Osman Seçilmiş başkanımız döneminde 100 tonluk bir plent, bu ise 240 tonluk bir plent. Gördüğünüz gibi her dönem gelişerek devam etmiş. Yani Sivas'ın asfalt ihtiyacı son derece fazla asfalt üretimini 2012'de 108 bin ton yapmışız, rekor buydu. Bu sene ise şuana kadar 140 bin ton üretmişiz, rekor şimdi 140 bin tonda. Mevsim müsaade ederse bu 150 bin tonun üzerine çıkacak."dedi.


Açılışı yapılan belediye hizmet birimleri alanı hakkında da bilgiler veren Başkan Ürgüp, "Burada hangarlar var, depolar var, araç hangarı var, belediyenin bütün birimleri Park ve Bahçe Müdürlüğü dışında tamamı bu alana gelecek. Bu alanın büyüklüğü 154 bin metrekaredir. Bir kısmı hazineden maliyeden alınmış, bir kısmı da kamulaştırma yoluyla özel mülkiyet sahiplerinden kamulaştırılan arazilerdir". şeklinde konuştu.


Üretilecek asfaltın makul fiyatlarla ilçelerin de ihtiyacını karşılayacağını da sözlerine ekleyen Başkan Ürgüp, "Bu şantiyemiz bütün Sivas'ımıza hayırlı, Uğurlu olsun. Buradaki üretilen asfalt zamanla tabii ki bir bedeli karşılığı talep eden diğer kurumlara, ilçelere de verilebilir. Şu ana kadar asfalt fiyatlarımız çok pahalıydı zaten kendimize yetiştiremiyorduk. Fiyatları önümüzdeki yıllarda makul bir çerçeveye çekeriz, parasını veren her ilçe belediyesi, her kurum asfaltını alır kullanır" ifadelerini kullandı.


Sivas Haber


Geri Dön